PARTIZAN – TIM ZA SABAH: Svi u napad! Glavno pitanje je kako skresati krila Letiću

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 19:00

Jedina dilema na desnom beku

Kad bi tribine bile krcate, kao što priželjkuje Igor Duljaj, sa njih bi se čuo poklič: „Ajmo, ajde, svi u napad“. Čak i u pomalo čudnim okolnostima, dok Grobari bojkotuju utakmice na stadionu u Humskoj, biće takvog navijanja, da pogura Parni valjak u revanšu sa Sabahom i kad je već tako, ne preostaje stručnom štabu ništa drugo osim da komanduje ofanzivu.

Na to ga primorava rezultat prvog meča sa predstavnikom Azerbejdžana, kao i obaveza da na domaćem terenu, bez obzira na ispunjenost tribina, igra napadački. U skladu s tim bi trebalo očekivati da Duljaj u početnih 11 izdiktira najbolje što ima u ovom trenutku, jer nekog preteranog razloga za kalkulacije ili čekanja nema. Ionako je u poslednjoj poricu javnosti zatražio od igrača da „pocepaju“ teren, a to se ne može kočnicama, bilo koje vrste. Posledično tome, crno-beli će revanš trećeg kvalifikacionog kola dočekati sa najjačim mogućim timom u ovom trenutku. Što reče Duljaj, tek je početak sezone, nema govora o umoru. I zato – svi u napad.

Izabrane vesti

Kad je govorio o potencijalnim promenama u odnosu na gostovanje u predgrađu Bakua, trener beogradskog tima je ostavio mogućnost za rokadu ili dve. Jedna je izvesna u vidu promocije Bibarsa Natha na poziciju organizatora igre, jer eksperiment sa Aldom Kaluluom nije uspeo pre šest dana i jedino je logično da Izraelac počne. U manevru se, zajedno sa njim, očekuju Ksander Severina i Kvinsi Menig po bokovima, te Mateus Saldanja u ulozi startnog špica, pošto je stručni štab procenio da je Brazilac bolja opcija od Nemanje Nikolića, koji će, bude li potrebno, dobiti šansu u drugom poluvremenu.

Leđa tako ofanzivno raspoređenom kvartetu trebalo bi da čuvaju Kristijan Belić i Frank Kanute, pošto su počeli sve takmičarske utakmice od početka nove sezone. Raspariti njih dvojicu ne bi bilo dobro pred ovako značajan susret.

Što se odbrane tiče, jedina dilema je na desnog boku. U Azerbejdžanu je počeo Aleksandar Filipović i nije dobro izgledao naspram Bojana Letića, protiv Radničkog krenuo Aranđel Stojković i imao velikih problema sa Nemanjom Belakovićem i zato ima osnova da se razmatra koje je rešenje podobnije. Bilo ko da bude na tom delu terena moraće da zahteva daleko veću pomoć Severine i sužavanje prostora u režiji Belića i(li) Kanutea.

Sve ostalo je poznato, što znači da bi Partizan u formaciji 4-2-3-1 trebalo da krene sa sledećim snagama: Jovanović – Stojković, Marković, Ilić, Antić – Kanute, Belić – Severina, Natho, Menig – Saldanja.


tagovi

Igor DuljajMateus SaldanjaBibars NathoKsander SeverinaBojan Letić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara