PARTIZAN – TIM ZA SOČI: Živković pre Lutovca, Marković pre Holendera, Šćekić menja Jojića

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.08.21. | 20:36

Izbor Aleksandra Stanojevića za gostovanje u Rusiji

Ako je meč sa Voždovcem napunio Grobarima oči, Aleksandru Stanojeviću je otklonio dve dileme pred Soči. Dvojica startera od nedelje veče pojaviće se među 11 odabranih i u četvrtak u Rusiji, u prvom susretu trećeg kvalifikacionog kola za Ligu konferencija.

Prvi je desni bek Marko Živković. Dvomeč sa DAC-om propustio je usled suspenzije stare sedam godina, ali činjenica da je Aleksandar Miljković povređen i da je jedini pravi desni bek na raspolaganju stručnom štabu u ovom trenutku omogućava mu da bude nekoliko koraka ispred Aleksandra Lutovca, koji je, ipak, u osnovi krilo. S obzirom da se očekuje meč višeg intenziteta nego što su bili derbi sa Vojvodinom i gostovanje slovačkom predstavniku, trener Aleksandar Stanojević bliži je opciji da meč počne sa povratnikom iz Voždovca. Pre svega zbog kretnji kararakterističnih za beka.

Izabrane vesti

Drugi igrač koji je u prethodnom superligaškom kolu zavredeo dovoljno pluseva da ostane starter je Aleksandar Šćekić. I to ponajmanje zbog gola. Više zbog sposobnosti da kvari napade rivala, dugim nogama preseca lopte i pokriva ogroman prostor ispred odbrane. S obzirom da se u Sočiju očekuje pritisak domaćina među crno-belima vlada uverenje da bi bivši prvotimac turskog Genčlerbirligija bolje obavio posao u defanzivi od Miloša Jojića. Tim pre što je popularni Zeka igrač plemenitijeg kova, kome su namenjene utakmice kad bi trebalo više držati loptu u nogama, napadati, a pitanje je koliko će takvih situacija dozvoliti sastav Vladimira Fedotova. Osim toga, valja zaustaviti Kristijana Nobou, pokretača svih akcija Sočija, pa u Partizanu veruju da bi doskorašnjeg reprezentativca Ekvadora u kavez mogli da strpaju Šćekić i Zdjelar, iza kojih je trogodišnje delovanje pod sličnim zahtevima.

Za razliku od Živkovića i Šćekića koji će zadržati pozicije, Filip Holender neće. Mada je odigrao zadovoljavajuće u prvenstvu, reprezentativac Mađarske još malo kasni na fizičkom planu za ostatkom tima, iako razliku svakodnevno smanjuje. A i ne ide da na ovako bitnoj utakmici kapiten ostane na klupi, kao što je bio slučaj u Novom Sadu i protiv Zmajeva, pa će se Lazar Marković vratiti na teren od prvog minuta. Zadatak bivšeg reprezentativca biće, između ostalog, da pomaže Živkoviću po desnom boku – kao što je duplirao Lutovca u Dunajskoj Stredi – i istrčava kontre kako bi razvio jedan od svojih aduta – brzinu.

Još jednu promenu u vezi spremio je Aleksandar Stanojević u odnosu na prethodnu utakmicu. Danilo Pantić će se pojaviti na poziciji levog krila umesto rovitog Nemanje Jovića (ostao u Beogradu zbog jakog udarca u koleno) i ako bude učinkovit kako dosad, Partizan bi mogao da živi od inspiracije još jednog povrantika. Pogotovo ako saradnja sa Bibarsom Nathom i Rikardom Gomešom s početka sezone bude reprizirana u Sočiju.

Stanojević je najavio da će se među stative vratiti Aleksandar Popović, te da će Siniša Saničanin posle predaha opet na teren, ostala mesta u timu ionako se čine zacementirana u ovom času, pa se očekuje da Partizan u četvrtak od 18 časova istrči u formaciji 4-2-3-1: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Marković, Natho, Pantić – Rikardo.


tagovi

FK PartizanAleksandar ŠćekićMarko ŽivkovićAleksandar StanojevićLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara