(©Starsport)
(©Starsport)

Partizan truo u državi Danskoj

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.08.23. | 20:23

Nezapamćeni debakl Duljajevog tima od Nordsjelanda - 5:0

Činilo se da gore od igre iz Bakua protiv Sabaha ne može, ali fudbaleri Partizana su se potrudili na severu Evrope da demantuju „Neverne Tome“. To što su crno-beli radili protiv Nordsjelanda, a igrom se ne može nazvati, jedno je od najsramnijih izdanja nekog tima iz Humske u dugoj istoriji ovog kluba – 5:0.

Umesto fudbala, tim Igora Duljaja je igrao – rukomet. Dva penala skrivili su crno-beli rukama, Antić i Šćekić i time dotukli svoj, ionako bez glave i repa, tim u Farumu. Bilo je raznih blamova kroz istoriju Partizana, a ovaj je jedan od najvećih.

Izabrane vesti

Nordsjeland je igrao protiv Partizana kao protiv tima sa dna tabele danskog prvenstva. Igrao se i naigrao se. Predstavnik Srbije nije imao loptu nogama, a i kad bi došao do nje, potrudio bi se svim silama da je se što pre ratosilja kao da je kakva eksplozivna naprava koju mu je neko tutnuo u krilo. Golmana Hansena crno-beli su videli tek poneki put u drugom poluvremenu, dok je u odbrani vladalo potpuno rasulo, pogotovo po bokovima, gde je Osman naspram Stojkovića izgledao kao Mbape. Antić na drugoj strani, gledajući da ne zaostane za kolegom, skrivio je penal za drugi gol, nakon što je direktno asistirao Frezeu za prvi.

Prvi pogodak je pao kombinovanim greškama najpre Mihajla Ilića, koji je dao Dancima direktnu loptu u noge, a onda Antića, koji je izbacio iz šesnaesterca pravo do Frezea, koji je evrogolom pocepao mrežu Partizana. I pored te skupe greške mladi Ilić zaslužuje mrvu pohvale, jer je jedan od retkih koji je probao nekoliko puta da odigra loptu – unapred.

Kao u Azerbejdžanu, tim Igora Duljaja nije imao ništa: ni odbranu, ni vezni red, ni napad, niti ikakvu ideju šta da radi po terenu. Prvi gol kada je pao, a nije mu trebalo mnogo, samo 11 minuta, videlo se da Partizan u Farumu, ovakav kakav je, nema šta da traži. Danski tim je izgledao kao brzi voz naspram crno-bele kasno i nesrećno sklopljene šklopocije od Parnog valjka, a Ibrahim Osman je pokazao sve ono što Kvinsi Menig nikada nije, a izgleda neće ni Ksander Severina: da u punom trku „sto puta“ slomi beka, izludi ga do ivice nervnog sloma, napravi višak, iskreira akciju saigračima, skuje stoodstotnu šansu za gol.

Još jedan signal koliko je sve trulo u državi Danskoj za Partizan ili bolje reći koliko je trulo u igri je što Duljaj i njegov tim nisu uspeli do danas da sklope bilo kakvu akciju za iznošenje lopte, za početak akcija. Sto puta je Jovanović morao da degažira, Saldanja i ostali u napadu nisu mogli da dođu do lopte i onda sve jovo nanovo. Dancima lagan posed, da mogu da kombinuju ispočetka i traže rupu u odbrani crno-belih. I tako iznova i iznova, kao na pokretnoj traci.

Sve što je valjalo na strani srpskog kluba u prvom poluvremenu je impresivna podrška s tribina, samo su se grobari čuli iako je njihov tim izgledao kao glineni golub na terenu u Farumu.

Kada već nije imalo šta da se izgubi, probao je Partizan da se trgne u drugom delu, izašao je visoko na defanzivce Nordsjelanda, ali samo prividno je nešto uspevao da organizuje. U stvari, jedinu pravu šansu za gol imao je posle prekida, kada je Marković nogom pogodio na liniji golmana Danaca.

Ali je zato duvalo pozadi, Jovanović je čudesnom odbranom sa metra od linije zaustavio šansu Diamandea i to samo tri minuta nakon što je isti igrač glavom sa peterca tukao preko gola. U celih sedam minuta pored ta dva zicera stao je i drugi penal za Nordsjeland i gol koji je otvorio vrata katastrofe za Partizan.

Novi udarac u bradu užasnih crno-belih poslao je Viladsen u 73. minutu, sa tri metra je ćušnuo loptu u gol, a autogol Ilića bio je kruna sramotne partije srpskog predstavnika u Evropi. Pet komada u mreži Partizana. A, što je najcrnje - moglo je i gore. Mnogo gore...

Ako ovo nije za kolektivne ostavke u Humskoj 1, šta onda jeste?

NORDSJELAND – PARTIZAN 5:0 (2:0)

/Freze 11, Ingvartsen 43 pen, 68 pen, Viladsen 73, Ilić 87 au/

 Stadion: Rajt tu drim Park

Sudija: Jigal Frid (Izrael)

Žuti kartoni: Jovanović, Šćekić (Partizan)

NORDSJELAND (4-3-3): A. Hansen – Viladsen, K. Hansen, Nagalo, Freze – Diomande, Tverskov, Svenson – Nigren (od 54. Antman), Ingvartsen (od 82. Harder), Osman (od 82. M. Hansen).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Ilić, Marković, Antić – Kanute (od 59. Baždar), Šćekić – Severina (od 78. Nikolić), Natho, Menig (od 59. Kalulu) – Saldanja (od 87. Trifunović).


tagovi

FK PartizanIgor DuljajLiga konferencijeNordsjeland

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara