Detalj sa kadetskog derbija ©FK Crvena zvezda
Detalj sa kadetskog derbija ©FK Crvena zvezda

Partizan u kadetskim redovima čuva nuklearno oružje spremno za prvi tim

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.23. | 17:54

Crno-beli pobedom u derbiju (4:1) preuzeli prvu poziciju, ali i predstavili fudbalskoj javnosti niz ofanzivaca

Ubedljivom pobedom u kadetskom derbiju (4:1) odigranom danas u SC Teleoptik Partizan biseri crno-belih preuzeli su lidersku poziciju, ali i demonstrirali impresivan ofanzivni potencijal. U borbi spuštenih gardova, po taktovima raspoloženog Matije Popovića biseri iz Humske drugi put ove sezone savladali su večitog rivala.

Ponovo su Partizanovi talenti, kao i jesenas iza juga Marakane, do pobede došli uz četiri lopte u mreži Zvezde, a još jednom je Popović potvrdio da mu utakmice protiv crveno-belih predstavljaju posebnu inspiraciju. Strelac dva gola u jesenjem derbiju sa sve asistencije skicirao jeput do pobede svog tima, a najvažniji deo posla obavio je i kod četvrtag gola kojim je ujedno stavljena tačka na duel.

Izabrane vesti

Korpulentni ofanzivac, iako na leđima nosi desetku, a građom, motorikom i tehnikom podseća na Dušana Vlahovića iz tinejdžerskih dana, danas je nerešivu enigmu za Zvezdine kadete predstavljao u ulozi levog krila. Već u petom minutu ofanzivac koji je pionirske dane proveo u Vojvodini porobio se po boku i oštrom u sredinu sa golom spojio Došlova.

Pogodak domaćina nije poremetio crveno-bele kojisu samo šest minuta kasnije režirali odgovor takođe po levom krilu. Petrović se probio po boku i proigrao Andriju Maksimovića koji je sa ivice kaznenog prostora matirao Radulaškog.

Nada gostiju međutim trajala je samo četiri minuta, a raspršio je Stojanović koji je poklonio loptu Došlovu, a desno krilo Partizana proigralo je Jovanovića čiji je lob ukrasio novo vođstvo crno-belih.

Minimalna prednost Ćetkovićevih izabranika bila je na snazi do 36. minuta kada su se u prvom planu našla dvojica najinspirisanijih aktera susreta. Nezaustavljivi Popović ponovo senašao u ulozi pakera, a strelac drugi put danas bio je Jovanović kojem je ostao lakši deo posla posle prodora saigrača po levom krilu i ošte lopte na peterac.

Ubojiti napad talenata iz Humske odlično izdanje upotpunio je golom u 63. minutu kada je Popović poveo kontru, poslao loptu za Došlova na desno krilo, a on asistirao Aliloviću za konačnih 4:1.

Pobedom nad direktnim konkurentom Partizan je preuzeo lidersku poziciju od rivala u odnosu na kojeg je imao bod zaoastatka pre aktuelnog kola, ali i dobio trio (Popović - Došlov - Jovanović) već sada spreman za iskušenja koja nosi seniorski fudbal.

Partizan - Crvena zvezda 4:1 (3:1)

/Došlov 5, Jovanović15, 36, Alilović 63 - Maksimović 11/

Stadion: "SC Partizan-Teleoptik".

Sudija: Miroslav Milenković.

Žuti kartoni: Dragojević, Popović (Partizan), U. Tegeltija, Maksimović (Crvena zvezda).

Partizan: Radulaški, Ćuk, A. Popović, Dragojević, Filipović (od 70. Radić), Simić (od 80. Županjac), Janković (od 28. Alilović), M. Popović, Došlov, Bajramović (od 44. Totić), Jovanović (od 84. Batričević).

Crvena zvezda: Draškić, Ostojić, Milosavljević, Stojanović (od 46. U. Ilić), Đurić, Mladenović (od 46. Milošević), Petrović, Maksimović, Vukojević (od 72. Žagar), Golubović (od 72. T. Ilić), Markočević (od 46. U. Tegeltija).


tagovi

kadetska liga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara