Bibars Natho (©Starsport)
Bibars Natho (©Starsport)

Partizan u napadu na kvalifikacije za LŠ: Mogao je da ima +17, sad je samo pet bodova razlike

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 09:56

Crno-belih pod opterećenjem zbog približavanja TSC-a gostuju Voždovcu (16.55, TV Arena Premium 1)

Delovalo je da će sigurno igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, sad već... Krajem novembra ukazala se Partizanu šansa da savlada TSC i stekne čak 17 bodova prednosti u borbi u odnosu na trećeplasirani tim, što je trebalo da znači zapečaćeno učešće u pokušaju da se domogne elitnog takmičenja. Malo više od četiri meseca kasnije crno-beli umesto projektovanih 17 koraka razdaljine stoje na samo „plus pet“ u odnosu na Topolčane, što im stvara dodatni pritisak pred gostovanje Voždovcu (16.55, TV Arena Premium 1).

I dalje je dostižna evropska karta, kako je često zove Igor Duljaj, samo što su se okolnosti promenile baš posle meča sa ekipom Žarka Lazetića u Humskoj. Tad se pokazalo koliko je Parni valjak ranjiv, poražen je sa 0:4, što mu je bio prvi neuspeh u Mozzart Bet Superligi i posle toga je počeo da grca. Zato u ovom času ima samo pet bodova prednosti u odnosu na TSC i deo navijača je već zabrinut, jer je prošle godine, posle odlaska Gordana Petrića, imao četiri poena više, a na kraju prvenstva završio sa četiri manje u odnosu na tim koji je otišao u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

U Humskoj i dalje veruju da će biti makar drugi, ali igra ovog proleća ne obećava i zato Grobari priželjkuju da bi na krovu Tržnog centra „Stadion“ mogli da vide drugačije, bolje, otresitije, izdanje miljenika nego minulih sedmica. Naročito posle večitog derbija, jer je Partizan najpre izgubio od Napretka, pa jedva spasao bod u Lučanima, a onda na mišiće dobio Spartak, iako osim spretnosti Sameda Baždara ništa valjano nije pokazao protiv Subotičana.

Trener Duljaj ne traga za opravdanjima, međutim, zahteva razumevanje. To se pre svega odnosi na dvojicu njegovih nosilaca igre. U pitanju su Bibras Natho i Gajas Zahid, momci muslimanske veroispovesti, koji su pod izazovom zvanim ramazan. Nije slučajno što su izdanja crno-belih baš u tom periodu lošija u poređenju sa jesenjim, jer ni Natho, ni Zahid ne konzumiraju hranu i piće tokom dana i to se izvesno reflektuje i na učinak. Naravno, nisu jedini u Srbiji, pošto smo videli kako je Adem Ljajić u utorak autorizovao het-trik. Doduše, u porazu od TSC, koji se pobedom u Novom Pazaru ozbiljno primakao Partizanu.

Drugi veliki problem crno-belih podvodi se pod odsustvo Mateusa Saldanje. Stručni štab je prinuđen da smišlja rešenja u ofanzivnom delu tima bez prvog strelca takmičenja, Brazilca izvesno neće biti ni u Zaplanjskoj, a bez njega se tim muči u završnoj trećni. Bilo je mečeva, poput Radnika, Železničara i Spartaka, kad ga je valjano odmenio Samed Baždar, tako da će i danas novopečeni A reprezentativac Srbije u napad, s tim da crno-beli priželjkuju da ne bude malerozan kao protiv Napretka kad se ispromašivao.

A pogoci su zaštitni znak Partizana kad dođe na stadion Voždovca. Poslednjih pet mečeva sa Zmajevima, na njihovom terenu, dobio je gol-razlikom 14:1. Ako dodamo susrete i na Topčiderskom brdu onda je u seriji od 11 uzastopnih slavlja, a samo jednom se desilo da bude ostvareno mininalnim rezultatom. Zanimljivo, bila je to prva pobeda Duljaja kao trenera na domaćem terenu, ali to je bilo prethodnog proleća u kome je ostao bez „viđenih“ kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ne bi trebalo dvaput uzastopno.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 28. KOLO

Utorak

Novi Pazar - TSC 3:4 (2:2)

/Ljajić 11, 15p, 90+4 - Pantović 9, Ćirković 24, Milosavljević 51, 55/

Vojvodina - Čukarički 1:1 (1:1)

/Ivanović 16 - Miladinović 25/

Železničar - Radnik 3:1 (3:1)

/Romanić 33 i 41, Pavlov 36 - Romanić 4/

Sreda

16.30: (2,50) Mladost Lučani (3,30) Radnički 1923 (2,85)

16.55: (7,50) Voždovac (4,40) Partizan (1,45)

18.30: (2,45) Spartak ŽK (3,15) Radnički Niš (3,05)

19.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) IMT (18,0)

Četvrtak

17.30:(1,90) Napredak (3,40) Javor (4,30)



tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara