Marković i Menig slave gol
Marković i Menig slave gol

Partizan uzeo 500.000, počeo da bilduje klupski koeficijent i nacionalnom doneo zlatne bodove

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 22:07

Zadovoljene i sportska i finansijska strana...

Velika pobeda protiv "malog tima"! Nije bilo spektakla u vidu goleade ili umiranja u lepoti, ali kako svaki evropski trijumf ima posebnu težinu i za naše klubove i za naš fudbal u celini, tako je večerašnji rezultat Partizana "puna šaka brade".

Pod broj jedan sportska strana priče: šest bodova predstavlja još jedan grandiozan korak ka evropskom proleću.

Izabrane vesti

Pod broj dva finansije: u kasu Humskoj stiže još pola miliona evra iz UEFA fondova.

I pod tri: famozni koeficijenti.

Crno-beli su pobedom protiv Flore "odbranili" 2.50 boda, koliko uslovljavaju pravila za Ligu Konferencije, tako da su večeras počeli da bilduju klupski koeficijent. Podsetimo, svaka pobeda u grupnoj fazi donosi 2.00 boda. Računajući i onaj prvi trijumf na Kipru to je ukupno 4.00. Pa kada od tog zbira oduzmemo 2.50 (ono što se brani), dolazimo do toga da je Partizan večeras inkasirao 1.50 za lični koefcijent, te je sada na ukupno 21.500.

Ovo, razume se, ne znači mnogo, međutim svaki naredni osvojen bod značiće veliki pomak na UEFA rang listi, pošto se sada "kalemi" na tih 21.500 bez ikakvih uslovljavanja.

Podrazumeva se da ova pobeda nad Florom ima veliki značaj i u onoj jurnjavi za TOP 15 na nacionalnom nivou, s sve kako bismo od sezone 2023/24 imali dva predstavnika u Ligi šampiona.

Za nacionalni koeficijent Partizan je večeras zaradio 0.500 bodova (2/4 - broj bodova dobijen za pobedu podeljen s ukupnim brojem srpskih učesnika u Evropi ove sezone).

Ali o ovoj temi ćemo detaljnije u petak ujutru, kada sumiramo kako je prošla konkurencija...


tagovi

uefa koeficijentFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara