(© Star sport)
(© Star sport)

Partizan završio još jedan sjajan posao: Bibars Natho do leta 2025.

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 16:49

Čelnici crno-belih i Izraelac dogovorili nastavak saradnje

Obradovaće Grobare još jedna informacija iz Humske. Možda i najveći posao ove zime Partizan je završio tek pošto je angažovao pojačanja iz inostranstva i sa domaće scene. Tiče se ostanka jednog od najprepoznatljivijih fudbalera aktuelnog sastava, pošto je Bibars Natho pristao da nosi crno-beli dres i u narednoj sezoni. Bez obzira kako se završi ova.

Na osnovu sadašnjeg slova ugovora, Izraelcu u junu ističe obaveza prema klubu iz Humske, ali su čelnici reagovali na vreme i po povratku sa priprema na Kipru ubrzali pregovore oko nastavka saradnje. Kako je iskusni vezista zainteresovan da na Topčiderskom brdu okonča karijeru, epilog je sledeći: Natho će biti u Partizanu i tokom takmičarske 2024/25.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta, dve strane su usaglasile najbitnije detalje ugovora i samo se čeka pogodan trenutak da se dogovor ozvaniči. Može da se desi da to bude i do kraja ove, a ko one, onda već početkom naredne sedmice. Ni kod igrača, ni kod rukovodilaca ne postoje više nikakve dileme i u toku je priprema papirologije kako bi se vest plaisrala u etar.

U taboru lidera Mozzart Bet Superlige su procenili da je najbolje da ugovor bude zaključen do leta 2025, a da se narednog proleća ponovo sedne za sto i u zavisnosti od, pre svega, fizičkog stanja Natha, potegne pitanje još jedne sezone na terenu. Ionako je sličan scenario napravljen novembra 2022. kad je Čerkez prethodni put produžio vernost crno-belima. Postoje nagoveštaji da bi to moglo da se desi za godinu i(li) godinu i po dana još jednom, posebno ako se zna da se Bibars ne povređuje, vodi računa o telu i ishrani, te zato traje.

Za četiri dana će proslaviti 36. rođendan, međutim, to se na terenu ne primećuje, jer je i dalje, po ulozi u igri, golovima i asistencijama, jedan od glavnih pojedinaca ekipe Igora Duljaja. Ove sezone u prvenstvu je dao sedam i namestio još toliko golova. Priliku da poboljša učinak neća imati u subotnjem susretu sa IMT-om, jer je u Ivanjici sankcionisan žutim kartonom i propustiće duel sa novijlijom u eliti. Već narednog dana mu je rođendan i može biti da će ga Partizan baš u nedelju počastiti novim ugovorom.

Prvi je Natho potpisao leta 2019. kad je na preporuku prijatelja i bivšeg saigrača iz moskovskog CSKA, Zorana Tošića, pristao da dođe u Beograd i brzo postao oslonac tima na čijoj je klupi sedeo Savo Milošević. Janije su ga trenirali Aleksandar Stanojević, Ilija Stolica, Gordan Petrić i Igor Duljaj. Za to vreme je Bibars odigrao 191 utakmicu za Partizan, dao 58 i asistirao za 51 gol.

I - još će.



tagovi

Bibars NathoFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara