Vranješ u dresu Anderlehta protiv Spartaka iz Trnave (© Reuters)
Vranješ u dresu Anderlehta protiv Spartaka iz Trnave (© Reuters)

Partizan završio prvo pojačanje: Stiže Ognjen Vranješ! Naravno, besplatno

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 12:56

Iskusni štoper bi trebalo tokom sledeće sedmice da potpiše ugovor, iz kluba najverovatnije odlazi Siniša Saničanin

Izgleda da od promene vlasti u Humskoj neće biti ništa. Aktuelni čelnici Partizana ponašaju se kao da će ostati na pozicijama unedogled, u skladu s tim vuku poteze, a prvi zaključen u osvit prelaznog roka izazvaće polemike među navijačima, jer će crno-beli dres obući Ognjen Vranješ, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Tačno je da je od perioda kad je igrao na stadionu „Rajko Mitić“ prošlo skoro deceniju i po (poslednji put 30. maja 2009), ali da baš bivši štoper večitog rivala bude rešenje za posrnulu odbranu ne raduje baš Grobare. S druge strane, nije mali broj fudbalera koji su imali sličnu prošlost, a potvrdili su se kao vrlo bitni faktori na suprotnoj strani Topčiderskog brda, kao što su Vladimir Stojković, Gabrijel Kleo i Uroš Đurđević.

Izabrane vesti

Sledeći će biti Vranješ, koji je prema saznanjima Telegrafa utanačio detalje ugovora sa čelnicima Parnog valjka i naredne sedmice će doputovati u Beograd, na potpis ugovora, čime će postati prvo pojačanje kluba posle najslabije sezone od početka 21. veka. To bi ujedno trebalo da znači i rastanak sa jednim od centralnih defanzivaca sadašnjeg kadra, a posle loših izdanja tokom proleća pretpostavka je da bi to trebalo da bude Siniša Saničanin.

Vranješ će u Partizan stići kao slobodan igrač, ranije od predviđenog datuma okončao je saradnju sa Hatajem. U taj turski klub je stigao prošlog leta i potpisao do juna 2025. ali posle raznornog zemljotresa početkom godine ekipa je odustala od nastavka u tamošnoj Superligi, a igrači iskoristili mogućnost da nesmetano „izađu“ iz ugovora. Tako se Ognjen našao na tržištu, a kako crno-beli vole da dovode igrače koje ne moraju da plate ovaj zicer nisu propustili. Pitanje je samo šta njime dobijaju...

Iskustva mu ne manjka, jer je posle Crvene zvezde (jedna utakmica u trenerskom mandatu Čedomira Janevskog i tri dok je ekipu u svojstvu vršioca dužnosti vodio Siniša Gogić) igrao za Napredak, Šerif, Krasnodar, Alanju, Elazig, Gacijantep, Sporting iz Hihona, Tomsk, AEK iz Atine, Anderleht i Šarlroa.

Bio je Vranješ i 38 puta reprezentativac Bosne i Hercegovine. Mada, bio je i Siniša Saničanin, pa nije bogzna šta pomogao učvršćivanju Partizanove odbrane.


tagovi

Ognjen VranješFK PartizanLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara