Erik Boaći
Erik Boaći

Partizan želi paket iz Ljubljane: Za afrički dvojac Mandarić traži 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.12.19. | 21:30

Boaći, Banjak i Savić još letos oduševili crno-bele i otad su na skeneru

Iz jednog poraza Partizan bi mogao da – profitira. Jeste izgubio letos kontrolni meč sa Olimpijom (0:1), međutim, rezultatski neuspeh u suštinski nevažnom testu na “Stožicama”, pomogao mu je da skrene pogled ka pojedinim igračima ljubljanskog tima do te mere da poželi da ih dovede.

Čak trojicu, jer se prema sazanjima MOZZART Sporta na spisku želja crno-belih nalaze desni bek Erik Boaći, štoper Frank Maki Banjak i krilo Stefan Savić.

Izabrane vesti

Svi su početkom jula oduševili ljude iz Humske i otad se intenzivno prate, a preduzeti su i konkretni koraci kako bi makar jedan od njih završio u Beogradu. Posebno su crno-beli “zagrejani“ za dolazak afričkog paketa, pošto im u odbrani “gori“. Nemanja Miletić je posle dve i po godine dobio dozvolu da promeni sredinu, a kako na tržištu nema domaćih bekova koji bi zadovoljili kriterijume igre u Humskoj, Boaći je označen kao potencijalna zamena. U međuvremenu je skeniran, praćen i svi izveštaji su pokazali da bi 20-godišnjak iz Gane “legao“ crno-belima.

Njegov saigrač Banjak letos se dovodio u vezu s Partizanom u trenutku kad je srpski klub tragao za rešenjem umesto Strahinje Pavlovića dok je mladi reprezentativac pregovarao sa Lacijem. Kako nije došlo do dogovora Partizana i Rimljana, realizacija je stopirana, ali su u Humskoj nastavili da motre na izdanka Barselonine La Masije i sad kad je Pavlovićev transfer u Monako potvrđen, žele da dovedu zamenu kako bi ga uigravali narednih šest meseci dok ne krenu nove evropske kvalifikacije. Ni to što je meta Partizana Slobodan Rajković ne smanjuje želju da se dovede Kamerunac Banjak (ranije član drugog tima Nanta, Saragose i Admire Vaker), jer drugom startnom štoperu, Bojanu Ostojiću, na leto ističe ugovor.

Banjak protiv Malatije

Prema određenim informacijama, čelnici Olimpije predvođeni vlasnikom Milanom Mandarićem za BB tandem potražuju okruglo 1.000.000 na ime obeštećenja. Srpski klub bi, međutim, da prođe jeftinije, otuda dogovora zasad nema. Ne znači da ga neće biti, jer su igrači impresionirali sve ljude u klubu i procena je da bi se uklopili u stil igre Sava Miloševića. Opet, kakvo god da bude obeštećenje i u koji god klub da odu, predstavljaće dobitak za Ljubljančane, pošto su obojica došli kao slobodni agenti.

Treci fudbaler Olimpije koji je (bio) po volji crno-belima, Stefan Savić, najmanje je realna opcija. U Humskoj cene njegove kvalitete, ali kako su popunjeni u manevru, angažman 25-godišnjeg ofanzivca (centralni vezni, a snalažljiv na krilim pozicijama) nije im prioritet, kao što je bio zanimljiv na prvi pogled. Što ne znači da neće postati, ali dok se prostor ne otvori momak sa austrijskim pasošem teško da može put Humske, iako se i o njemu razmišlja.

Mada su sva trojica stranci, Partizan je spreman da rizikuje i pokuša da angažuje makar jednog, iako je trenutno popunjen kad je reč o kvoti za igrače iz uvoza. Razlog je najava da bi Fudbalski savez Srbije od leta broj legionara mogao po klubu mogao da poveća sa četiri na osam. U tom slučaju bi se tokom proleća rotiralo, uigravalo, spremalo za leto.

Ako neko uopšte dođe…

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara