Partizan (©Starsport)
Partizan (©Starsport)

Partizan žuri u Niš: Crno-beli stižu dva dana pre finala

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.06.20. | 11:20

Sav fokus na osvajanjem petog pehara zaredom

Poraz u Novom Sadu nije zaboleo crno-bele. Moglo bi se reći, gledajući sastav koji je Savo Milošević izveo na tu utakmicu, da je rezultat, u neku ruku, žrtvovan da bi se gotovo ceo tim poštedeo za mnogo bitniji meč – finale Kupa u Nišu u sredu.

Biće to prilika za Partizan da obori rekord u Srbiji, da bude prvi klub koji je pet puta zaredom osvajao domaći Kup. To je samo u doba stare Jugoslavije uspelo jednom Hajduku iz Splita.

Izabrane vesti

I u ovom smiraju ove duge i neobične sezone, sve je u Humskoj podređeno osvajanju trofeja. Fokus je takav da će stručni štab i ekipa put Niša krenuti već u ponedeljak, javlja Žurnal. Najpre će se u 12 časova održati zajednička konferencija za medije dvojice trenera, u režiji Fudbalskog saveza Srbije, a crno-beli će se onda zaputiti ka poprištu finala.

Igrači Partizana su u subotu imali lakši trening, a danas slobodan dan, da se odmore i u krugu porodice „napune baterije“ za poslednji meč u sezoni, koji će da opredeli da li takmičarska godina na crno-beloj strani Topčiderskog brda može da se oceni uspešnom ili ne. A, svaka sezona koja se završi podizanjem pehara „ima elemenata“ da se označi uspešnom.

Od četiri prethodno osvojena trofeja, Parni valjak je dva uzeo u Beogradu, jedan u Gornjem Milanovcu i jedan u Surdulici. Ovo je prvi put da će Čair biti domaćin finala.

Zanimljivo je da je Partizan sa Savom Miloševićem dva puta prošle sezone igrao u Nišu protiv Nenada Lalatovića i njegovog tima, samo što je to tada bio Radnički. Prvo su crno-beli izgubili u prvenstvu, da bi onda u polufinalu Kupa izborili remi koji ih je odveo u finale.


tagovi

FK PartizanFK VojvodinaKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara