Partizane, dobro je što nije Solun - Aris tamo nije izgubio 50 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.08.19. | 23:27

Molde nekako prošao kroz grčki pakao...

Malo je nedostajalo da se dogodi veliko iznenađenje i da Partizan umesto protiv Moldea ključnu bitku za plasman u grupnu fazu Lige Evrope vodi sa Grcima. Aris je uspeo da nadoknadi veliki zaostatak iz prve utakmice u Norveškoj (0:3), uspeo je da odvede utakmicu u produžetke, ali nije imao dovoljno snage da u potpunosti slomi četu Erlinga Moea (3:1). Molde se izvukao iz ključajućeg lonca kada se najmanje očekivalo...

Da li je za Partizan bolje što je prošao Molde, ili bi možda bilo bolje da je to bio Aris - teško je komentarisati. Prosto, pitanje kako vam koji tim legne. Ono što je glavni utisak jeste da su Grci sa svojom kolonijom stranaca talntovanija ekipa (večeras samo dvojica domaćih igrača u startnih 11 i još jedan na klupi), tehnički bolje potkovana, dok je Molde bolje uštimovan i sklon šablonima koje im je usadio još Ole Gunar Solskjer pre nego što je otišao u Mančester Junajted. Uostalom, imali smo prilike da ih vidimo u dvomeču sa Čukaričkim. 

Izabrane vesti

Ako ćemo da tražimo dlaku u jajetu onda je možda ipak bolje za crno-bele što je na kraju ispalo da Molde dolazi u Beograd, jer za Aris je vezana jedan zaista nestvaran podatak - radi se o klubu koji evropsku utakmicu kod kuće nije izgubio od 1968. godine. Nije odigrao bogzan koliko, ali nije ih bilo ni tako malo - 27 duela. Dolazili su u Solun u proteklih 50 godina Benfika, Čelsi, Roma, Atletiko Madrid, Mančester Siti, Bajer Leverkuzen, Crvena zvezda... I niko, ali baš niko nije uspeo da pobedi. S te strane gledano - bolje što je Molde. 

Norvežani su večeras odigrali ispod svojih mogućnosti. Verovatno ima i do ambijenta na stadionu. Aris je na vreme postigao taj prvi gol preko Španca Matilje, zagrejao publiku i nadu domaćih fudbalera da mogu do čuda. Kada je samo 12 minuta kasnije Jorgos Delizizis na asistenciju Fetfacidisa pogodio za 2:0, gosti su se našli u nebranom grožđu. 

Aris do toliko željenog trećeg pogotka dolazi pet minuta pre kraja preko Francuza Nikole Digenija. Bio je to rezultat koji utakmicu vodi u produžetke. 

Domaći su se našli na pragu malog čuda i u produžetke su ušli na krilma velikog samopouzdanja, ali u poslednjim trenucima prvog nastavka rezervista iz Obale Slonovače Matijs Boli utišao je uzavreli stadion u Solunu - 3:1. Tog momenta domaćinu su bila potrebna još dva gola, a za tako nešto nisu imali snage. 

Partizan prvu utakmicu protiv Moldea igra idućeg četvrtka u Beogradu. 

A evo i gola kojim su Norvežani uspeli nekako da izvade "vizu" za još jedan dolazak u Srbiju

Foto: MN Press 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara