(twitter.com/dynamokyiven)
(twitter.com/dynamokyiven)

Partizanov rival prodao najboljeg igrača za 1.750.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 23:44

Erik Ramirez pet godina u kijevskom Dinamu

Ostao je Partizan bez kapitena, a DAC bez najboljeg igrača. U danu kad je Vladimir Stojković napustio crno-bele i preselio se u Saudijsku Arabiju, prvi rival crno-belih na evropskoj sceni prodao je prvog klupskog strelca, pošto se Erik Ramirez preselio u Dinamo iz Kijeva.

Novi prvak Ukrajine potvrdio je u petak veče da je kupio venecuelanskog napadača. Ugovor je potpisan na pet godina, a viceprvak Slovačke će na ime obeštećenja zaraditi 1.750.000 evra. Tri i po puta više nego pre dve godine kad ga je doveo iz Harvine, tada kao anonimusa.

Izabrane vesti

U međuvremenu je snažni napadač izrastao u najboljeg igrača DAC, na 68 utakmica u svim takmičenjima dao 28 i asistirao za 11 golova, a minuli ciklus okončao sa 17 pogodaka što je bila najbolja preporuka transferu. Trebalo je Ramirez da pređe u Rubin iz Kazanja, po znatno povoljnijim uslovima, pominjala se suma od 3.000.000 evra, ali je dogovor u poslednji čas propao. Zatim se zaputio u Kijev, prošao lekarske preglede i biće adut ekipe Mirčee Lučeskua u nameri da odbrani naslov prvaka i što bolje se predstavi u Ligi šampiona.

Ovo je ujedno drugi najvredniji izlazni transfer DAC-a u istoriji. Više novca (2.230.000 evra) dobio je samo kad je januara 2019. prodao Vakuna Isufu Baja Seltiku.

Trener DAC-a Antal Nemet od centralnih napadača ima na raspolaganju Nigerijca Abdulrahmana Taiva i Hrvata Marka Divkovića, mada oni nisu bogzna šta pokazali u Humskoj.



tagovi

Dunajska StredaFK PartizanErik RamirezDinamo Kijev

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara