(© FK Partizan)
(© FK Partizan)

Partizanova deca pucaju visoko: Cilj je da osvojimo evropski pehar

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 12:02

Utisci crno-belih posle početnog slavlja u Rumuniji

Partizanovi „studenti“ položili su prvi ispit van granica Srbije. I to visokom ocenom. Toliko im je poraslo samopouzdanje usled slavlja na teritoriji Rumunije da se u ekipi raširio optimizam da bi možda mogao da se osvoji pehar UEFA Lige mladih. Možda na prvi pogled deluje suviše ambiciozno, ali u prethodnom izdanju Hajduk je dogurao do finala, pa ako su mogli Splićani, možda mogu i Beograđani.

Tako rezonuje Mateja Stjepanović, kapiten crno-belih, ushićen minimalcem u gostima protiv Univerzitatete iz Krajove (1:0).

Izabrane vesti

Ostvarena je pobeda na Partizanov rođendan i presrećni smo zbog toga. To nam je bio cilj. Mogli smo i više golova da damo, ali nema veze, možda je i bolje tako. Spremamo se za revanš, nećemo stati na ovome. Zacrtali smo jasan cilj, a to je pehar Lige šampiona“, predočio je plan talentovani centralni vezista, misleći na trofej UEFA Lige mladih, kod nas poznatije kao Liga šampiona za omladince.

Goste je impresioniralo što su u sredu veče igrali pred velikim brojem navijača, bilo ih je oko 8.000.

Nismo očekivali toliko ljudi na tribinama. Nadamo se da će i u Humskoj doći naši navijači da nas podrže. Baš bi nam značilo“, poziva Stjepanović Grobare na revanš zakazan za 25. okobar u Humskoj.

Strelac pobedonosnog gola, Dušan Jovanović gostovanje u Rumuniji je okončao pomešanih emocija. Srećan je zbog pogotka, a tužan zbog povrede usled koje je morao ranije van terena.

Nadam se da će sve biti u redu, nije prelom u pitanju. Srećan sam zbog gola, hvala Bogu, ništa nije slučajno. Idemo dalje, čekamo Rumune u Beogradu da ponovimo pobedu i da što dalje doguramo“, rekao je Jovanović.

Trener Nenad Stojković deluje zadovoljno što su se njegove ideje ocrtale na terenu.

Nastavili smo da pišemo istoriju, ovo je prva pobeda omladinaca Partizana u UEFA Ligi mladih. To je takmičenje koje dosad nismo igrali i zaista je zadovoljstvo i čast što smo trenutno u toj situaciji da pišemo istoriju.„Trudili smo se da sve bude pripremljeno valjano, svi segmenti igre i prekida, preko visokog pritiska, obratili smo pažnju na svaki detalj! Iako smo imali plan kako da rešimo pojedince situacije, od sredine prvog poluvremena nismo dobro rotirali na jednoj strani i protivnik nam je pravio višak. Odatle je i stvorio dve šanse. Uspeli smo da tokom drugog poluvremena ponovimo plan igre i ostvarimo povoljan rezultat“, ističe Stojaković.

U Partizanu se ne zavaravaju da su završili posao. Tek su na pola puta.

„Gotovo je samo prvo poluvreme protiv snažanog protivnika, ali imamo kvalitet da zadržimo prednost i obezbedimo Partizanu prolaz u naredni krug“, optimista je trener Stojaković.




tagovi

Matija StjepanovićomladinciUEFA Liga mladihPartizanove bebe

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara