Bojan Balaž (© Star sport)
Bojan Balaž (© Star sport)

Partizanova ideja: Štoper TSC-a! I to besplatno

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 16:30

Bio je kapiten Strahinji Pavloviću u mlađim kategorijama

Do leta Svetozar Marković – od leta novi štoper. Da mu se ne bi potkrale greške iz prethodne selekcije tima, kad je celu zimu prespavao, a nedavno vukao panične poteze, Partizan će već tokom januara pokušati da dovede novog centralnog defanzivca, spremi ga za takmičarsku 2021/22, a jedan od kandidata je Bojan Balaž.

Prvotimac TSC-a nalazi se na radaru stručnih ljudi u Humskoj 1 i ukoliko procene da im je profil momka iz „klase 2001“ potreban za narednu sezonu postoje šanse da ga angažuju. Tačnije, vrate u Humsku 1, pošto je Zrenjaninac prošao omladinsku školu crno-belih.

Izabrane vesti

Leta 2019. je potpisao za TSC u aranžmanu po kome se Partizan odrekao obeštećenja u zamenu za procente (50:50 od naredne prodaje) i klauzule koja mu omogućava povratak na Topčidersko brdo. I to besplatno, s tim što bi onda klub iz Bačke Topole dobio polovinu novca od sledeće prodaje.

Jedan od razloga zbog kog Bojan Balaž figurira kao opcija za jačanje konkurencije u poslednjoj liniji je brojno stanje štopera. U ovom trenutku, treneru Aleksandru Stanojeviću na raspolaganju su Maki Banjak, Igor Vujačić, Svetozar Marković i Bojan Ostojić, s tim što mladom reprezentativcu na kraju sezone ističe pozajmica iz Olimpijakosa (Partizan nema pravo otkupa), dok se iskusnom Užičaninu završava saradnja. Na platnom spisku kluba je i Dušan Lalatović, mada je opšte mišljenje da u prethodnom prelaznom roku angažovani Novosađanin nije kalibar za prvi tim. Zasad.

Strahinja Pavlović, Filip Stevanović i Bojan Balaž (© Star sport)Strahinja Pavlović, Filip Stevanović i Bojan Balaž (© Star sport)

Dodatni motiv Partizana da razmišlja o Bojanu Balažu direktno je skopčan sa njegovim godinama. U januaru će napuniti 20, što znači da bi imao pravo dve sezone da bude korišćen kao „bonus“. Naročito u situaciji kad se pokazalo da velikog priliva kvaliteta i(li) doprinosa igrača U21 igrama i rezultatima ove jeseni nije bilo.

Bojan Balaž je u Partizanu stasavao pod trenerskom palicom Slađana Šćepovića, a zanimljivo je da je u mlađim kategorijama bio kapiten Strahinji Pavloviću, koji se brzopotezno preko prvog tima probio do Monaka. U Humskoj 1 vagaju da li je Balaž kalibar da napravi sličnu karijeru. O njemu se razmišljalo i u završnim danima prethodnog prelaznog roka, kao rezervnoj varijanti za slučaj da Olimpijakos nije pustio Markovića u Beograd, a interes je obnovljen pošto se Bojan, posle preležane mononukleoze i virusa korona, u poslednje vreme ustalio u sastavu Zoltana Saba.


tagovi

TSC Bačka TopolaFK PartizanBojan Balaž

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara