Partizanova laganica i odbrana efikasnosti sa tandemom Baždar-Rikardo

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.11.22. | 11:29

Crno-beli apsolutni favoriti u današnjem duelu protiv Spartaka (16.30, TV Arena)

Stresna sedmica je iza Partizana. Deluje da bi ova mogla da bude nešto relaksiranija za crno-bele. Prvo, zato što se plasirao u narednu fazu Lige konferencije, a zatim odbio pretnju TSC-a, odbranio drugo mesto na tabeli, sad ima četiri boda više od prvog pratioca i može malo mirnije da igra u nastavku, sa zadatkom da pokuša da ugrozi Crvenu zvezdu.

A do kraja kalendarske godine crno-beli oba meča igraju pred svojim navijačima. U nedelju će ugostiti Novi Pazar, a danas je na meniju sudar i zicer meč protiv Spartaka iz Subotice (16.30, TV Arena). Biće veliki favorit tim Gordana Petrića, pre nego što se posveti osluškivanju rezultata sa Banovog brda gde gostuje Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Najpre zbog činjenice da je 51 prvenstvenu utakmicu bez poraza kod kuće, da igra efikasno, jer je na poslednjih sedam mečeva pred svojim navijačima u borbi za bodove dao 22 gola. Dakle, više od tri po utakmici.

“Spartak je ekipa koja se još traži, menjali su trenera, malo su uspavani... Današnja utakmica za nas znači mnogo, pričamo da smo umorni, jer u nekim utakmicama imamo pad forme. Trčali smo iste distance i ranije, ali vidim po duelima da smo tromi, da nije to to. Utakmica koju smo dobili nam donosi mir, nama je svaka utakmica kao kup duel. U takvoj smo situaciji, neko može da kaže da smo dobili na mišiće, ali opet je individualni kvalitet kod slobodnog udarca Čakija prelomio. TSC je sigurno zaslužio bod, ali raduje me atmosfera i igra na stadionu. Da nismo pobedili bilo bi komplikovanije za nas, ovako se osvrćemo narednom meču”, poručio je u najavi trener crno-belih Gordan Petrić.

Kadrovska situacija u taboru vicešampiona Srbije nije ružičasta.

“Belić, Filipović i Andrade su završili jesenji deo sezone. Oni su na odmoru, što se mene tiče, ne moraju da dolaze na trening. Traore i Marković su odmorili u Bačkoj Topoli”, dodao je Petrić.

Posao Parnom valjku bi mogao da bude olakšan usled saznanja da Spartak ima samo jednu pobedu u poslednjih 13 kola. Gol na strani Subotičani nisu dali čak sedam kola. A u 2022. ostvarili su samo jedan trijumf van svog stadiona i to na Karađorđu kad su bili bolji od Proletera.

Svaki od prethodna četiri međusobna duela pripao je Partizanu, mada su Plavi golubovi znali da budu neprijatni na Topčiderskom brdu, pa se i dalje pamti onih 3:1 za njih iz marta 2019.

“Prošle sezone Spartak je mogao da iznenadi crno-bele. Bilo je 0:1, sviran je penal. Sad može da se desi da pobedimo u Beogradu. Partizan ima izuzetnu ekipu, ali nas to ne treba previše da zanima. Potrebni su nam bodovi”, poručio je vezista Crvene zvezde na pozajmici u Spartaku Petar Stanić.

 

PARTIZAN – SPARTAK (16.30, TV ARENA)

Sudija: Nikola Radaković

Stadion: Partizan

PARTIZAN (4-4-2): Popović – Živković, Marković, Saničanin, Urošević – Dijabate, Traore, Natho, Mening – Baždar, Rikardo.

SPARTAK (4-2-3-1): Manojlović – Tanasin, Bogićević, Baksevanos, Vitorović – Tumbasević, Đurasović – Bijelović, Stanić, Srećković – Obradović.



tagovi

Samed BaždarRikardoGordan Petrić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara