Detalj sa meča (© Star sport)
Detalj sa meča (© Star sport)

Partizanovi stranci spremni za juriš na titulu: Lazaru Markoviću se igra fudbal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.07.20. | 19:21

U Humskoj 4:0 protiv Proletera

Ubacio je Parni valjak u brzinu više i spremno čeka znak za početak superligaške trke. Jeste kraj pripremnog perioda, jeste i rival bio iz donjeg dela tabele minule sezone, međutim, u Partizanu imaju razloga da trljaju ruke u znak zadovoljstva. Em su postigli najviše golova u jednoj proveri ovog leta, em su posle dve kontrole na kojima je odbrana štucala sačuvali mrežu netaktnutom, zbog čega generalnu probu sa novosadskim Proleterom mogu da tretiraju uspešnom – 4:0.

Pogotovo ako se zna da su i po povratku sa Zlatibora stranci sačuvali glad za golovima. Tokom boravka na planini i u Užicu precizni su bili Umar Sadik i Takuma Asano, protiv Slanobaraca ih odmenili Bibars Natho i Sejduba Suma, dok Sava Miloševića pred ulazak u završnu sedmicu priprema može da raduje način na koji je obaveze shvatio Lazar Marković, izdanjem u drugom poluvremenu (gol i dve asistencije) podsetio je na igrača iz prvog mandata kakav je crno-belima nedostajao lane.

Izabrane vesti

Iako ovoga puta nije bio precizan, Umar Sadik je ostavio dobar utisak. Posebno Grobare može da raduje način na koji je Nigerijac sarađivao sa sve boljim Sejdubom Sumom. Njih dvojica su pokazala visok stepen kombinatorike, doduše, u pojedinim trenucima i sebičnosti, pa je Proleter u niskoj zoni dugo odolevao. Kad nisu uspeli ofanzivniji, fudbaler po postavci iza njioh preuzeo je stvar u svoje ruke, pa je pogodak Bibarsa Natha iz slobodnog udarca predstavljao najlepši detalj prvog poluvremena.

U drugom je do izražaja došao Lazar Marković. Kao da je posebno motivisan da pokaže kako mu mesto nije na klupi, nekadašnji reprezentativac je bio prevaga na strani domaćina. Najpre je postigao gol, potom namestio jedan Sumi, pa završni Saši Zdjelaru i za razliku od nekih mečeva iz finiša prethodnog ciklusa pokazao da Milošević u njemu može da dobije snažnog aduta u najavljenom pohodu na titulu.

Generalna proba ponudila je jedno od rešenja struke kad je u reč o poštovanju pravila o bonus igračima. Protiv Proletera to su bili golman Aleksandar Popović (u prvom delu se istakao ukrotivši udarac Živojinovića) i Filip Stevanović, u nastavku je Savo Milošević promovisao Partizanovu mladost, a najupečatljiviji utisak ostavili su Denis Stojković (3. avgusta potpisuje ugovor) i Nikola Čolić. Poslednjih pola sata igrao je i Frank Maki Banjak, ali u situaciji kad je i Sekula Rašiovan (menjao Branka Žigića na klupi gostiju) poput njegovog kolege pretumbao novosadski tim pogubile su se konture i jednih i drugih, te bi bilo rizično oceniti mogućnosti kamerunskom štopera na tako malom uzorku vremena.

Bilo kako, Partizan u veselom ambijentu čeka put u Kruševac, dok je Proleter uprkos ubedljivom porazu, posebno u prvom delu, pokazao fin materijal i kandidovao se za pobedu nad Radom na otvaranju sezone, narednog vikenda.



P

RIJATELJSKA UTAKMICA

Partizan – Proleter Novi Sad 4:0 (1:0)

/Natho 45, Marković 52, Suma 60, Zdjelar 87/

Stadion Partizana

Igrano bez prisustva gledalaca

Sudija: Pavle Tomić

Žuti karton: F. Stevanović (Partizan)

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miletić, Ostojić (od 63. Banjak), Vitas, Urošević (od 76. Brežančić) – Natho (od 63. Šćekić), Zdjelar – F. Stevanović (od 46. Marković), Suma (od 76. D. Stojković), Asano (od 76. Čolić) – Sadik.

PROLETER: Petrić, Janković, Kovačević, Andrejević, Pinto, Jovanović, Pejić, Bacanović, Živojinović, Vesić, Mirosavljev. Igrali su još: Joković, Kojić, Ilić, Milošević, Milenković.


tagovi

FK PartizanLazar MarkovićBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara