Ivan Milosavljević slavi ispred Branislava Jovanovića (© MN Press)
Ivan Milosavljević slavi ispred Branislava Jovanovića (© MN Press)

Partizanovo dete izrasta u lidera Voždovca, Andrija Kaluđerović opet na vrhu sa Bojovićem

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 21:55

Zmajevi bolji od novosadskog Proletera

Superliga superefikasna. Pet golova palo je u Kragujevcu na otvaranju drugog kola, a na krovu Tržnog centra „Stadion“ tri, što može da raduje poklonike fudbala na početku nove sezone. Pristalice Voždovca može da raduje i forma Ivana Milosavljevića, maltene sam je režirao pobedu nad Proleterom – 2:1.

Đaku Partizanove omladinske škole nije u opisu radnog mesta da trese mreže, već da diriguje igrom i kreira akcije, ali je u Zaplanjskoj pokazao koliko ume da bude učinkovit. U prvom poluvremenu iskoristio je brzinske sposobnosti, sačekao pas Stefana Purtića u dubinu i rutinski matirao Nemanju Petrića za inicijalno vođstvo, da bi samo minut pošto su gosti iz Novog Sada poravnali pokazao koliko mu je stalo da izraste u jednog od lidera tima Predraga Rogana. Ubacivanje Stefana Hajdina i to je nekadašnji član Spartaka i Crvene zvezde centrirao desnom nogom, iako je levi bek – preusmerio u mrežu, potvrđujući da je motivisan, jer je prošle sedmice na Banovom brdu asistirao Nemanji Milojeviću za efektan pogodak.

Izabrane vesti

Imao je Milosavljević smislenih poteza u izgradnji napada, bilo je šansi za Voždovac preko Litvanca Lasickasa i rezerviste Stojčeva, da se pre isteka 90. minuta osiguraju bodovi, ali mu je bitno da je izašao na kraj sa timom koji uopšte nije toliko naivan kako bi se moglo zaključiti na osnovu rezultata meča sa Partizanom.

Pogotovo ako se ima u vidu kako je Proleter reagovao posle primljenih golova. Tandem letošnjih novajlija, Andrija Kaluđerović – Zoran Danoski mučio je odbranu domaćina, a doskorašnji špic Rada je i matirao. Glavom posle kornera, potvrđujući da je jedan od najboljih napadača na ovdašnoj sceni. Brojke potvrđuju: ovo mu je bio 80. gol otkako igra Superligu, na večnoj listi najboljih golgetera se izjednačio sa Milanom Bojovićem iz Mladosti i jasno je da će oi na tom planu trka biti uzbudljiva.

Makar koliko meč na Voždovcu, pošto je sevalo na sve strane i ne bi bilo nezasluženo da je sastav Branka Žigića stigao do remija, jer je stvorio dovoljno šansi, obećavajuićih situacija (možda najbolju preko Danoskog). Čak i postigao drugi gol, ali je pogotak Branislava Jovanovića poništio VAR zbog igranja rukom Dilana Ortiza.

SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Radnički 1923 – Spartak Ždrepčeva krv 3:2 (2:1)

/Trifunović 5, 19, Branković 60 – Milošević 22, Tufegdžić 52/

Voždovac – Proleter Novi Sad 2:1 (1:0)

/Milosavljević 23, 50 – Kaluđerović 49/

Subota

18.55: (2,00) Radnički Niš (3,30) Napredak (4,00)

21.00: (1,10) Crvena zvezda (10,0) Mladost (23,0)

Nedelja

18.55: (3,20) Metalac (3,35) TSC Bačka Topola (2,25)

21.00: (5,50) Vojvodina (3,80) Partizan (1,65)

Ponedeljak

18.00: (2,50) Kolubara (3,10) Radnik Surdulica (3,00)

Odloženo

Novi Pazar - Čukarički

***Kvote su podložne promenama



tagovi

fk voždovacAndrija KaluđerovićIvan Milosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara