Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

Partizanu prelazna ocena na premijeri: Menig maltretirao odbranu Tikveša, Baždar ulazio u šanse i promašivao

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.01.22. | 15:47

Lider Superlige slavio u prvom pripremnom meču u Beleku - 2:1

Krenuo je Parni valjak u podizanje radne temperature i prvi test položio uspešno, doduše prelaznom ocenom. U premijernom pripremnom meču u Beleku, Partizan je posle preokreta savladao Tikveš i u dobrom raspoloženju započeo boravak u Turskoj gde da do kraja očekuju još četiri testa - 2:1 (2:1).

Dominaciju je uspostavio, ali je rezultatski nije u potpunosti potvrdio bio bi siže sparinga lidera Superlige sa makedonskim rivalom. Prvenstveno iz razloga jer posle višenedeljnog odmora linije tima nisu u potpunosti zategnute, kako napadačka, tako i defanzivna. Tome prvenstveno zimske pripreme i služe, da se podmaže ono što je "zakržljalo" tokom zimske pauze i ekipa spremi za nastavak pohoda ka šampionskoj tituli.

Izabrane vesti

Ima, ipak, Stanojević razloga za zadovoljstvo. Jedan od njih, utisak je najveći, jeste Kvinsi Menig. Tamo gde je stao u finišu jesenjeg dela šampionata - pet golova i dve asistencije na pet poslednjih utakmica - holandski fudbaler je nastavio protiv Tikveša. Bio je Menig konstanta pretnja po odbranu desetoplasiranog tima makedonskog prvenstva, neizostavan deo svake Partizanove akcije u prvih 45 minuta i driblinzima i ubacivanjima stvarao višak po levom boku.

Uostalom, imao je ključnu ulogu kod postizanja oba gola crno-belih. Kod prvog je sam započeo akciju spuštanjem u sredinu, nastavio kretanje i na dodavanje Aleksandra Lutovca pobegao čuvarima, potom i golmanu i vratio loptu Milošu Jojiću za ekspresno izjednačenje, svega tri minuta pošto je Ivanovski doveo Tikveš u vođstvo sa bele tačke posle igranja rukom Siniše Saničanina.

Ubrzo i potpuni preokret, ponovo u velikoj meri zahvaljujući Menigu, odigrao je iz prve pas za utrčalog Danila Pantića, a ovaj produžio do Rikarda Gomeša koji je neshvatljivo ostao sam na petercu i kao na treningu pogodio dalji ugao za vođstvo Partizana.

Ono čime s druge strane Stanojević ne može da bude zadovoljan, a što je i sam istakao posle utakmice, jeste završnica. Skrenuo je šef struke crno-belih pažnju na veliki broj promašenih šansi, posebno u drugom delu meča. Najveći broj propustio je Samed Baždar, sa lakoćom je ulazio u gol-šanse, jednu je sam sebi i stvorio, ali ih nije koristio. Onu iz 63. minuta je morao da završi bolje, izašao je sam ispred golmana Tikveša, ali je gađao previsoko i zatresao prečku, pa se može reći da i nije iskoristo ukazane minute.

Ni Mihajlo Ilić, drugi od četiri crno-bela dijamanta koji su pošli na pripreme sa prvim timom, nije se proslavio. Mladi štoper imao je nekoliko slabih procena u drugom poluvremenu koje su mogle da koštaju Partizan ispuštanja, posle jedne od njih Tikveš je imao jedinu priliku da stigne do izjednačenja u nastavku, ali je Lukač sačuvao mrežu.

PARTIZAN - TIKVEŠ 2:1 (2:1)

/Jojić 29, Rikardo 36 - Ivanovski 26/

Prvo poluvreme: Lukač - Miletić, Vujačić, Saničanin - Jojić, Smiljanić, Pantić, Lutovac, Holender - Menig, Rikardo

Drugo poluvreme: Lukač - Miljković, Ilić, Vujačić, Urošević - Pavlović, Zdjelar - Terzić, Natho, Jović - Baždar


tagovi

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara