Saldanja (©Starsport)
Saldanja (©Starsport)

Partizanu se smeši het-trik: Hoće li imati ko da se trka sa Saldanjom?

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 16:49

Otišli Burmaz i Mijatović, samo Luković ostao iz vrha liste strelaca

Dve prethodne sezone završene su bez trofeja u Partizanovoj sali u Humskoj 1. Ali, makar je stiglo individualno priznanje: golgeter crno-belih Rikardo Gomeš bio je dva puta uzastopno najbolji strelac Mozzart Bet Superlige.

Kako će se završiti tekuća sezona, koja će u petak krenuti sa prolećnim delom, tek će se videti, Partizan je u igri za oba trofeja. A, najveći je favorit da napravi – het-trik. Da treću godinu zaredom njegov špic ponese zvanje “Zlatna kopačka”.

Izabrane vesti

Mateus Saldanja je kao najubojitiji završio prvi deo sezone, sa 14 golova u šampionatu. Najbliži pratioci, Miloš Luković (IMT) i Borisav Burmaz (Voždovac) ostali su na četiri gola manje. Ali, dešavanja u zimskom prelaznom roku takođe idu na ruku napadaču Partizana, jer nekih konkurenata neće biti tu na proleće.

Borisav Burmaz je napustio Voždovac i prešao u Rumuniju, gde nosi dres Rapida iz Bukurešta. Mozzart Bet Superligu napustio je i Jovan Mijatović, koji iz Crvene zvezde otišao u MLS ligu (Njujork). Na listi strelaca ostaće sa osam golova.

Miloš Luković je potpisao za Čelsijevu filijalu Strazbur, ali će u narednih šest meseci ostati u IMT-u i on će biti najveći rival Saldanji u trci za zvanje prvog strelca lige.

Daleko iza svih pomenutih su Bibars Natho iz Partizana i Žan-Filip Kraso iz Crvene zvezde, koji su jesen završili sa po sedam golova. Vezista crno-belih svakako nema aspiracije da bude prvi strelac lige, niti je to u njegovom opisu posla, a najveće je pitanje kakav će status imati Kraso kod novog trenera Vladana Milojevića. Ali i sedam golova zaostatka za Saldanjom nije najbolja startna pozicija pred nastavak sezone.

Petorica igrača su postigla po šest golova jesenas, od toga su dvojica špicevi. Ali ni oni se neće trkati na proleće: Sava Petrov je napustio niški Radnički, dok je Milana Vidakova iz Kragujevca povreda izbacila iz konkurencije za tim. Pored njih, sa po šest golova na listi strelaca su sve vezisti: Igor Miladinović iz Čukaričkog, Gajas Zahid iz Partizana i Ifet Đakovac iz TSC-a.

Kako stvari stoje, Mateus Saldanja i pored dobrih ponuda klubu, ostaće u Partizanu i za prolećni deo sezone. I na dobrom je putu da na tronu kralja strelaca zameni Rikarda Gomeša.


tagovi

Mateus SaldanjaFK PartizanMozzart Bet SuperligaMiloš LukovićŽan Filip KrasoBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara