Partizanu sudi Finac koji je na Marakani svirao penal i isključio igrača

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.11.19. | 12:11

Marijas Gestрanijus na centru u Mančesteru

Ogorčeni su bili u Partizanu suđenjem Havijera Estrade Fernandeza, na prvom susretu sa Mančester junajtedom, pošto je opšti utisak da je Španac „zakinuo“ crno-bele za jedan, možda i dva jedanaesterca. Zato je, kako se približava meč sa istim rivalom na Old Trafordu, postalo ne bez razloga važno pitanje ko će deliti pravdu u četvrtak veče.

UEFA je rešila da na centar Teatra snova pošalje Matijasa Gestranijusa. Reč je o 41-godišnjem Fincu, u osnovi laboratorijskom tehničaru, zavidnog iskustva na međunarodnoj sceni. O tome najbolje svedoči podatak da znak FIFA nosi čak deset godina, a da je sa dosta uspeha vodio mečeve Lige šampiona i Lige Evrope.

Izabrane vesti

Tokom karijere je imao bliski susret sa Srbima. I to pre dve sezone, jer je leta 2017. sudio revanš susret prvog kola kvalifikacija za Ligu Evorpe, Crvena zvezda – Florijana. Na Malti je bilo 3:3, a u Beogradu je tim sa Marakane poveo u nadoknadi prvog poluvremena i to iz jedanaesterca (strelac Ričmond Boaći) koji je Gestranijus dosudio posle starta Enca Ruiza nad Nemanjom Milićem. Istovremeno, Argentincu je pokazao crveni karton, posle čega je favoritu bilo lako da upiše pobedu (3:0).

Inače, na 329 utakmica u karijeri čak 81 put pokazao je na belu tačku.

Od zanimljivijih mečeva u poslednje vreme Matijas Gestranijus vodio je susret kvalifikacija za Prvenstvo Evrope u našoj grupi, Luksemburg – Ukrajina, kad su gosti prekrenuli i do pobede došli tek u trećem minutu nadoknade vremena.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara