Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Paunov Reding hvata priključak, Ivićevog naslednika čeka vatreno krštenje

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.12.20. | 14:20

Srpskom stručnjaku neophodan trijumf, Ćisko Munjoz na debiju protiv lidera

Tokom Boksing deja ničeg nije previše, posebno ne dobrog fudbala. U prvom planu su susretu u Premijer ligi, ali nema sumnje da će jednako zanimljivo biti i na terenima u drugom rangu engleskog fudbala - Čempionšipu. Deset mečeva je na programu u okviru 21. kola, a ljubiteljima fudbala u Srbiji posebno će biti interesantan susret na Madejski stadionu. Reding dočekuje Luton (16.00) posle dva vezana poraza i pobeda mu je potrebna da bi uhvatio priključak sa vrhom.

Slavili su puleni Veljka Paunovića na sedam od prvih osam mečeva i tako najavili čudo, ali je onda usledio veliki pad. Svega tri pobede u narednih 12 mečeva i Rojalsi su sa čela tabele pali na osmo mesto. Nedostaje im najbolji strelac Lukas Žoao (11), Portugalac je zbog povrede propustio tri poslednja susreta. Odbrana je takođe postala problem za Reding, imaju drugu najgoru odbranu od timova iz gornjeg dela tabele (26), pa je jasno da taj segment moraju pod hitno da poprave.

Izabrane vesti

Za rivala imaju ekipu Lutona, koja je prošle sezone jedva preživela u Čempionšipu, ali ove se mnogo bolje snalazi u drugom rangu takmičenja u Engleskoj. Povratak Nejtana Džounsa označio je početak boljih dana na Kenilvur roudu, pa su Šeširdžije trenutno na 14. mestu sa 11 bodova iznad opasne zone. Za razliku od Redinga mogu da se pohvale odbranom kao boljom stranom, primili su pet golova manje od današnjeg rivala, što znači da imaju drugu najbolju odbranu u donjem delu tabele. Osokoljeni remijem sa Bornmutom ovoga puta jure tri boda.


Večernji termin (20.45) rezervisan je i za derbi dana u Čempionšipu, Votford će ugostiti Norič. Vatreno krštenje čeka španskog stručnjaka Ćiska Munjoza, koji je nedavno na klupi Hornetsa nasledio Vladimira Ivića. Srpski stručnjak je ekipu ostavio na petom mestu na tabeli, pa mnogima sa pravom nije jasan potez uprave da mu se zahvali na saradnji. Odmah će se pokazati da li su bili u pravu.

Čini se da se Iviću najviše zamerao tvrd pristup mečevima, Votford nije igrao lepršavo u napadu, postigao je tek 23 pogotka, što je drugi najgori učinak među timovima iz gornjeg dela tabele. Munjoz nije imao puno vremena da to promeni, videćemo da li je uspeo iole da razmrda ofanzivu i ulije napadačima samopouzdanje, kako ih u 21. kolu čeka pakleno težak zadatak. Kanarinci su na čelu tabele, vezali su pet pobeda i imaju pet bodova više od prvog pratioca. Ostali su letos bez dva važna defanzivca, Bena Godfrija (Everton) i Džamala Luisa (Njukasl), imali su tanak početak sezone, ali Temu Puki je pronašao prepoznatljivu formu i već upisao 10 golova. Emi Buendija i Tod Kantvel su nastavili gde su stali u Premijer ligi. Ekipa Danijela Farkea je na dobrom putu da se vrati u elitu, a tome se nada i Votford, kojem bi pobeda bila ogroman vetar u leđa pred nastavak sezone.

Ćisko Munjoz na debiju neće moći da računa na Ajzaka Saksesa, Toma Dele-Baširua i Adama Masinu, nemački stručnjak sa druge strane na Vikaridž neće voditi povređene Sema Birama i Abela Ernandeza.



tagovi

Danijel FarkeĆiskoVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara