Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Paunović sastanči sa Žinjakom, Ibanjezom, Pizarom i ostalima: U ovoj fazi priprema to je najvažnije

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 15:37

Srpski strateg se polako upoznaje sa ekipom Tigresa, koju će probati sledeće sezone da ponigne na meksički tron

Srpski trener Veljko Paunović je posle desetak dana rada u novom timu, Tigresu, izneo svoje prve utiske. Svestan je nekadašnji strateg Čivasa da u predstojećoj sezoni meksičkog šampionata ima obavezu da se sa timom iz Montereja bori za titulu.

Uostalom, zato je Paunović i prihvatio poziv da se vrati u Meksiko. Sa Čivasom je stao u finalu Klausure, pa mu je ostao gorak ukus posle odlaska.

Izabrane vesti

Za novu sezonu Tigres se spremao u Kankunu i tu je 46-godišnji stručnjak imao priliku da bolje upozna fudbalere.

Ovu nedelju u Kankunu smo iskoristili da se upoznamo i da predstavimo koncept rada. Imaćemo još nekoliko sastanaka sa ekipom i sa fudbalerima pojedinačno, jer je važno da se što bolje upoznamo. To je najvažnija stvar u ovoj fazi“, kazao je Paunović.

Tigres će verovatno angažovati određena pojačanja, ali za sada srpski strateg nije spreman da priča na tu temu.

To su unutarnje stvari. Za sada analiziramo opcije. Iza nas je nedelja dobrog rada, ali ona nije dovoljna da se stekne jasna slika. Naravno, pratićemo pijacu i videćemo kakve opcije će tamo da se pojave“, dodao je Paunović.

Tigres je osam puta bio šampion Meksika, a poslednju titulu je osvojio 2023. godine, kada je bio najbolji u Klausuri. Prošle sezone je u Aperturi izgubio u finalu od Klub Amerike, dok je u Klausuri zaustavljen već u četvrtfinalu u dvomeču sa Monterejem.

Od igrača poznatih široj javnosti, za Tigres igraju Francuz Andre-Pjer Žinjak, Nikolas Ibanjez, Luis Kinjones, Rafael Karioka, Gvido Pizaro, Nahuel Guzman, Samir Kaetano, Hesus Angulo, Fernando Gorijaran, Huan Bruneta...

Paunoviću je ovo četvrti klub u trenerskoj karijeri, a Gvadalahare Čivasa je vodio engleski Reding i američki Čikago Fajer. Najveći uspeh napravio je naravno sa omladinskom reprezentacijom Srbije 2015. godine, kada je osvojio Mundijalito.


------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------
tagovi

Meksiko 1TigresVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara