Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Paunović se vratio na tlo SAD: Čivasov prvi rival u Liga kupu je prošlogodišnji osvajač

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.23. | 23:10

Ekipa iz Gvadalahare će u noći između četvrtka i petka, od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu, da odmeri snagu sa Sinsinatijem

U toku je 2. kolo KONKAKAF Liga kupa, takmičenja koje u Sjedinjenin Američkim Državama igraju svi članovi MLS i Meksika. Prvi meč na tom kupu u noći između četvrtka i petka, od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu, odigraće Gvadalahara Čivas. Tim koji trenira Veljko Paunović odmeriće snage sa Sinsinatijem.

Američki klub, koji je zvanično gost iako se igra na njegovom terenu, već je odigrao jednu utakmicu. Sa Sportingom iz Kanzas Sitija je remizirao, odigrali su 3:3, a po propozicijama u slučaju nerešenog ishoda igraju se penali. Sinsinati je bio uspešniji, tako da je osvojio dva poena, a Sportingu je pripao samo jedan bod.

Izabrane vesti

Idealan ishod po Gvadalaharu Čivas. Ako noćas Paunovićevi izabranici budu trijumfovali obezbediće plasman u nokaut fazu, pošto će tamo iz svake grupe po dve ekipe. Ako ne uspeju u tome imaće popravni kroz četiri dana, kada će odmeriti snagu sa Sportingom iz Kanzas Sitija.

Pred ovaj meč Paunović je morao da gasi požar u meksičkim medijima. Proširila se Centralnom Amerikom vest da će Hesus Orosko Čikete da napusti Čivas, pošto se za njega pojavilo interesovanje iz Evrope, najglasnije iz Belgije. Ipak, Paunović je rekao da 21-godišnji defanzivac neće ovog leta otići iz kluba.

02.00: (3,40) Gvadalahara Čivas (3,35) Sinsinati (2,05)

Tek kada je umirio navijače, nekadašnji strateg Redinga, Čikago Fajera i omladinske reprezentacije Srbije se okrenuo Liga kupu.

Liga kup je doveden u jednu fantastičnu dimenziju, mnogo je veće takmičenje sada. Gledamo dobar fudbal, navijačima je zabavno, mada mislim da je sve to zapalio Mesijev debi za Inter Majami. On je došao u američki fudbal u idealnom trenutku. Podigao je čitavo rivalstvo između američkog i meksičkog fdubala na još viši nivo“, kazao je Paunović.

Sinsinati i Čivas su se sastali samo jednom do sada, u septembru prošle godine, takođe u KONKAKAF Liga kupu, i to u finalu. Tada se doduše igralo malo drugačije, odmah se kretalo od nokaut faze. Sinsinati je došao do pehara, trijumfovao je sa 3:1 iako su Meksikanci vodili na poluvremenu.

Igramo u jednoj od najjačih grupa. Duel Sinsinatija i Sportinga je bio spektakularan. Podsetio me je na neku plej-of utakmicu“, rekao je Paunović.

KONKAKAF LIGA KUP – 2. KOLO

Petak

Grupa 6

02.00: (3,40) Gvadalahara Čivas (3,35) Sinsinati (2,05)

Grupa 5

02.30: (1,85) Minesota Junajted (3,45) Čikago Fajer (4,00)

Grupa 7

02.30: (2,05) Nešvil (3,35) Toluka (3,40)

Grupa 4

04.00: (2,20) Klub Amerika (3,30) Sent Luis Siti (3,10)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Veljko PaunovićČivas GvadalaharaSinsinatiLiga kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara