Paunović vratio ekipu u voz za Premijer ligu, Portugalac mu je alfa i omega (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.01.21. | 18:07

Reding četvrti na polovini sezone

Samo dve pobede uz čak tri poraza i remi je imao Reding na poslednjih šest mečeva pred današnje gostovanje Hadersfildu i delovalo je da polako gubi korak za Premijer ligu. Uostalom, od skromne ekipe Veljka Paunovića se uoči sezone i nije očekivalo da se bori za visok plasman. Nisu bili među favoritima.

Ali tačno na polovini prvenstvene trke u Čempionšipu, Paunovićev tim drži sjajno četvrto mesto na tabeli sa samo dva boda manje od Svonsija koji je na drugoj poziciji koja donosi direktan plasman u elitu. Današnjom pobedom u Hadersfildu od 2:1, Paunovićev Reding je je uspeo da se vrati na pravi kolosek i ostane među legitimnim kandidatima za Premijer ligu. Makar za plej-of.

Izabrane vesti

Imao je Reding jako težak raspored u prethodnom periodu i to je bio razlog malog pada. Doživeli su poraze od Noriča i Brentforda, a igrali su nerešeno protiv Svonsija u gostima. To su verovatno tri najveća favorita za plasman u Premijer ligu. Danas je naišao nešto lakši rival i Reding je uspeo da ostvari mnogo bitnu pobedu. Iako je gubio već od šestog minuta golom glavom Frejzera Kembela.

Domaćin je sačuvao vođstvo do poluvremena, a onda je u drugom delu igre proradio Paunovićev anđeo čuvar. Portugalski napadač Žoao Lukas igra fantastično ove sezone. Danas se čak nije ni očekivao na terenu jer je bio povređen, ali je zaigrao i sa dva gola preokrenuo meč. Prvi gol je postigao naskočivši čuvara posle centaršuta Mekintajera, a drugi posle prelepog udarca sa 18 metara u 66. minutu. Sjajni Portugalac ima 16 golova na 18 mečeva ove sezone! Treći je strelac lige, a verovatno bi bio i prvi da nije bilo pauze zbog povrede.

Napao je Hadersfild posle preokreta, pokušao makar da izjednači, imao neke šanse, ali je i Reding imao priliku preko Estevesa za 3:1. Sjajan rezultat za Paunovića i njegove Rojalse.

Lider Norič je golom sjajnog Emilijana Buendije savladao Barnsli 1:0 i zadržao četiri boda prednosti dok je Svonsi u derbiju kola savladao Votford 2:1, a junak je bio dvostruki strelac Džamal Lav. Prvi nogom sa distance, drugi glavom na drugoj stativi i preokrenuo je rezultat posle vodećeg gola Toma Kleverlija.

U još jednom derbiju, Brentford je savladao Bornmut 2:1 i pobegao mu na tri boda. I ovde je viđen preokret pošto su gosti poveli preko Solankea, ali su domaći preko Dalsgarda i Fosua došli do velika tri boda.

ČEMPIONŠIP - 23. KOLO

Petak

Šefild Venzdej - Derbi Kaunti 1:0 (0:0)

/Paterson 61/

Subota

Birmingem – Blekburn 0:2 (0:1)

/Armstrong 10, Dek 90+2/

Norič – Barnsli 1:0 (0:0)

/Buendija 62/

Hadersfild – Reding 1:2 (1:0)

/Kembel 6 – Žoao 52, 65/

Milvol – Koventri 1:2 (0:2)

/Volas 74pen – Kuper 20ag, Hamer 26/

Preston – Notingem Forest 0:1 (0:0)

/Graban 70pen/

Svonsi – Votford 2:1 (1:1)

/Lav 43, 67 – Kleverli 20/

Vikomb – Midlzbro 1:3 (1:2)

/Ikpeazu 3 – Brauni 30, Tavernije 36, Akpom 81/

20.45: (3,45) Stouk (3,25) Bornmut (2,20)

Odloženo

Roteram – Kardif

Brentford - Bristol Siti

Luton - KPR

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Žoao LukasVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara