Vladimir Stojković ljubi teren
Vladimir Stojković ljubi teren

Pavkov asistirao za pobedu Al Fejhe i siguran opstanak, Al Itihad trijumfalno proslavio titulu

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.05.23. | 22:26

Taliska sa dva gola za kraj sezone Al Nasra i zvanje vicešampiona

Završeno je prvenstvo Saudijske Arabije, a srpska trojka u Al Fejhi uspela je u nameri da izbori opstanak!

Vuk Rašović na klupi, Vladimir Stojković na golu i Milan Pavkov u špicu izvukli su pobedu sezone protiv Al Vahde uz minimalnih 1:0 (0:0), tri boda kojim je definitivno obezbeđeno učešće u najvišem rangu domaćeg fudbala i naredne sezone. U niži rang će uz Al Batin i Al Adal kojeg je na kraju savladao Al Etifak rezultatom 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Najluđe od svega je to što su jedine dve utakmice bez golova sve do 89. minuta bile upravo one u kojoj su igrali fudbaleri Al Fejhe i Al Adala. Nerešen ishod je apsolutno odgovarao srpskoj legiji u Al Fejhi, pošto je Al Adalu za siguran opstanak bio potreban trijumf uz poraz direktnog konkurenta.

Rašovićevom timu sigurno je laknulo kada je čuo da je u 89. minutu Ahmed Al Gamdi postigao gol za vođstvo Al Etifaka, da bi isti fudbaler u dubokoj nadoknadi postavio konačni rezultat.

Da sve ipak bude potpuno sigurno potrudio se Milan Pavkov. Srpski centarfor ušao je u igru u 65. minutu i zatim pola časa kasnije asistirao za pogodak Sultana Madaša u četvrtom minutu dodatog vremena!

Vladimir Stojković nije imao previše posla na svom golu. Svega jedan udarac u okvir gola imao je domaćin i to je prekaljeni golman rutinski odbranio, da bi na kraju njegovi saigrači uspeli da iskoriste bar jednu od mnogobrojnih šansi u suparničkom kaznenom prostoru i utakmicu završili pobedom.

Najveći profit Al Adalovog poraza imao je Al Kalidž pošto je na svom terenu savladao Abhu srpskog fudbalera Uroša Matića sa 3:1 (0:1) i to nakon totalnog preokreta u drugom poluvremenu. Posle gola Sada Al Salulija u 25. minutu Al Kalidž je zahvaljujući dvojcu Lukas – Morato okrenuo rezultat u nastavku uprkos igraču manje od 52. minuta kada je zbog dva žuta kartona isključen Mohamed Al Kabrani. Do 74. minuta domaćin je imao prednost u svojim rukama, da bi Morato deset minuta kasnije overio trijumf.

Šampion države Al Itihad proslavio je titulu uz pobedu nad Al Taeom od 2:0 (0:0). Čekalo se do 73. minuta da Abderazak Hamdala sa kreča donese prednost, da bi Elder Kosta u šestom minutu nadoknade zatvorio utakmicu.

Al Nasr Kristijana Ronalda slavio je sa 3:0 protiv Al Fateha, a dvostruki strelac bio je Anderson Taliska. Brazilac je seriju otvorio već u 4. minutu, da bi pred sam kraj prvog poluvremena imao čak i poništeg gol z bog ofsajda, ali je do druge recke stigao u 66. minutu. Taliska je bio i asistent za treći pogodak Al Nasra, kada se u listu strelaca upisao Mohamed Maran.

Kristijano Ronaldo nije bio ni u protokolu za ovu utakmicu.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 – 30. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

Al Adal – Al Etifak 0:2 (0:0)

/Al Gamdi 89, 90+9/

Al Kalidž – Abha 3:1 (0:1)

/Lukas 46, Morato 74, 84 – Al Saluli 25/

Al Nasr – Al Fateh 3:0 (1:0)

/Taliska 4, 66, Maran 72/

Al Vehda – Al Fejha 0:1 (0:0)

/Madaš 90+4/

Al Hilal – Al Raed 3:2 (2:0)

/Al Džuvair 18, Al Kahtani 36, Otajf 80 – Aldosari 90, Pablo 90+5/

Al Itihad – Al Tae 2:0 (0:0)

/Hamdala 73, Kosta 90+6/

Al Tavon – Al Batin 3:1 (1:1)

/El Madiui 38 penal, Tavamba 58, Kadeš 72 – Al Mutairi 41/

Damak – Al Šabab 1:4 (1:1)

/Maken 22 – Bupendza 13, 65, 89, 90+3/



tagovi

Milan PavkovVladimir StojkovićVuk RašovićAl FejhaSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara