Pavkov daje gol (©Starsport)
Pavkov daje gol (©Starsport)

Pavkov se vratio da prestigne Kaluđerovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 08:34

Napadač Čuke četvrti strelac u istoriji Mozzart Bet Superlige

Kakav povratak Milana Pavkova u srpski fudbal! Jedva da je na terenu proveo pet minuta i uspeo je da postigne pobedonosni gol za Čukarički protiv Napretka – 2:1. Šteta što Brđani nemaju neku armiju navijača, inače bi se čulo „Hej Pavkov, skoči i daj gol glavom“... Pošto gol i jeste postigao glavom – u padu.

U velikom stilu se Pavkov vratio u Mozzart Bet Superligu i postigao je svoj 78. gol u elitnom takmičenju srpskog fudbala. Trenutno je na četvrtom mestu u istoriji i vrlo malo mu nedostaje da skoči stepenicu više. Ispred njega je Andrija Kaluđerović, koji je „zbogom“ rekao sa okruglo 80 pogodaka na kontu. Dakle, ima Pavkov realne šanse da do kraja sezone još tri puta zatrese protivničke mreže i preskoči takođe nekadašnjeg napadača Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Do dvojice najboljih dalek je put. Na drugom mestu večne liste je Aleksandar Katai, koji stoji na 95 golova, a prvi je Milan Bojović, sada špic Napretka, koji jedini ima trocifren broj pogodaka na kontu – 103. Interesantno je da su obojica vodećih ove sezone na brojci od tri gola u Mozzart Bet Superligi.

Iza Pavkova na petom mestu je Rikardo Gomeš, dvostruki najbolji strelac lige, koji više nije u srpskom fudbalu, a ostavio je iza sebe 68 pogodaka u elitnom rangu.

Priliku da ga prestignu imaju Mirko Ivanić i Ognjen Mudrinski, koji su dali dva gola manje od bivšeg špica Partizana. Vezista Zvezde je dao četiri pogotka ove sezone i blizu je da pretekne Gomeša, dok je špic Spartaka tek jednom pogodio metu u 15 odigranih utakmica.

Top 10 zatvaraju trojica igrača koji više nisu tu: El Fardu Ben (65 golova), Lamin Dijara (56) i Dragan Mrđa (54). Ali sve je bliži ulasku među deset najboljih Bibars Natho, koji je dogurao do 51 gola za Partizan u Mozzart Bet Superligi Srbije.


tagovi

Milan PavkovČukaričkiAndrija KaluđerovićMilan BojovićAleksandar KataiMirko IvanićOgnjen MudrinskiRikardo GomešBibars NathoMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara