Pavkov VS Boaći - žestoka bitka za Zvezdinu devetku

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.02.19. | 12:13

Moglo bi se reći da je Milojević na slatkim mukama, ali čini se da mu u stvari nikada nije bilo teže da prelomi kome dati prednost na pojedinim pozicijama u timu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Beleka)

Konkurencija na svim pozicijama u timu Crvene zvezde je više nego ozbiljna, retki su oni koji su koji ne moraju da brinu za svoju minutažu za proleće, a jedna od najžešćih borbi vodi se na poziciji najisturenijeg napadača. Za nju konkurišu Milan Pavkov i Ričmond Boaći, koji se u ovom trenutku nalaze u ciljnoj ravnini i samo bi detalji mogli da odluče u foto-finišu.

Izabrane vesti

Ko je u ovom trenutku bliži cilju verovatno zna samo Vladan Milojević, a ukoliko je slutiti po dve poslednje provere u Beleku blagu prednost u ovom trenutku ima napadač iz Gane. Boaći je bio starter u mečevima sa  Austrijom iz Beča i Ludogorecom, a protiv bugarskog šampiona se prvi put upisao u strelce na pripremama. Rutinska egzekucija podsetila je navijače Crvene zvezde na 2017. godinu, kada je rešetao mreže u dresu kluba iz Ljutice Bogradana.

Tampnoputi golgeter je u svakom smislu propustio jesenji deo sezone, ali trenutno u Beleku, ako je slutiti po fizičkoj konstituciji, deluje spremije nego ikad. Takvo fizičko stanje očigledno je počelo da mu uzvraća na terenu, pa je bio na pravom mestu u onom trenutku kada mu je Rodić poslao loptu kroz dvojicu protivničkih igrača u 43. minutu meča sa Ludogorecom.

Ipak, da mu neće biti lako da se vrati na mesto koje je imao u sezoni 2017/2018. u drugom poluvremenu je pokazao Milan Pavkov, koji se našao u pravom trenutku na pravom mestu da dokusuri nadigranog prvaka bugarske.

BOAĆIJEVA PREDNOST – IGRA U POLJU

Nije potrebno posebno isticati da je Ričmond Boaći igrač po meri Vladana Milojevića, jer napadača iz Gane pored golgeterskog umeća izuzetno krasi i kretanje i igra u polju. Italijanski đak taktički gotovo perfektno odrađuje, kako ofanzivne, tako i defanzivne zadatke. Sjajno se kreće između linija, na vreme pokriva prostor, a potom se otkriva i nudi igračima u polju.

Dobio je zaslužene kritike jesenas, ali ove zime kao da je odlučan da pokaže da je najbolji izbor koji Crvena zvezda i njen stručni štab imaju u ovom trenutku.

Ipak, mora da pokaže da je ponovo u stanju da održi kontinuitet, inače nema ništa od mesta u startnoj postavi.

PAVKOVOV ADUT – SAMOPOUZDANJE

Za razliku od Boaćija, koji mora ozbiljno da radi na povratku samopouzdanja, Milan Pavkov nema nikakvih problema sa tim. Momak iz Begeča po svim trenutnim analitičkim pokazateljima zaslužuje mesto starne devetke. Jesenas je doneo toliko radosti Zvezdinoj publici, na pripremama je postigao dva gola, a u poslednje dve utakmice imao je isti učinak kao i Boaći (jedan gol – 120 minuta igre), ali za duplo manje vremena (jedan gol - 60 minuta) provedenih na terenu.

Pavkov je u stanju da na neki drugi način od Boaćija razbije protivničku odbranu. Žešći je u direktnim duelima i kokretniji u skoku. Nakon meča sa Liverpulom teško je reći ko je kvalitetniji na lopti, ali bi eventualni nedostatak Milana Pavkova u odnosu na direktnog konkurenta moglo da bude to što se ipak nešto lošije kreće u polju. Mada bi i to mogao da bude predmet diskusije.

IGRA U TANDEMU – TEŠKO, ALI NE I NEMOGUĆE

S obzirom da se radi o napadačima različitih karakteristika, postoje mišljenja da bi Milan Pavkov i Ričmond Boaći u određenim okolnostima, zavisno od rezultata i potrebe ekipe mogli da zaigraju i u tandemu u samom špicu napada.

Ipak, vrlo je teško očekivati da bi to moglo da se dogodi ovog proleća, osim ukoliko se ne desi neka ekstremna potreba za rezultatom. Crvena zvezda u već proverenoj formaciji 4-2-3-1 deluje izuzetno ofanzivno i dominantno, krila su izuzetno blizu gola i vrlo opasna u svakom trenutku, pa praktično ni nema velike potrebe za uvođenjem dva klasična napadača.

Sa druge strane, bilo bi vrlo interesantnio videti i ovakvu opciju, koja bi protviničku odbranu mogla da stavi u žestoke probleme.

Moglo bi se reći da je Milojević na slatkim mukama, ali čini se da mu u stvari nikada nije bilo teže da prelomi kome dati prednost na pojedinim pozicijama u timu.

Foto: Star sport


tagovi

Milan PavkovRičmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara