Adem Ljajić
Adem Ljajić

Pazarci maštaju o Ljajiću i Šćepoviću, ispratili Brunčevića i Jovanovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 10:37

Abdulaj Sise i Uroš Lazić "preskaču" Crvenu zvezdu, Brunčević se vraća u Singapur

U Pazaru još tinja nada da će Adem Ljajić i Marko Šćepović u subotu istrčati na teren Gradskog stadiona, u derbiju 21. kola Mozzart Bet Superlige pred praznim tribinama protiv Crvene zvezde.

Ofanzivci Plavih sa rovitim zadnjim ložama leče se u Beogradu kod najprestižnijih lekara. Žele ih Pazarci što pre nazad, a da li će to biti već u duelu sa šampionom iz Ljutice Bogdana znaće se nakon poslednje kontrole dan pred utakmicu. Realno, šanse nisu velike.

Izabrane vesti

Izvesno je da trener Igor Matić ne može da računa na požutelog univerzalca Abdulaja Sisea, a po slovu pozajmice izostaće i desni bek Uroš Lazić, kojeg je Novom Pazaru posudila upravo Crvena zvezda.

A u nastavku borbe za bodove neće biti još dvojice fudbalera – ugovore s klubom sa obala Jošanice i Raške sporazumno su raskinuli štoper Ensar Brunčević i krilni igrač Saša Jovanović.

Momak sa lokala, skoro pa dvometraš Brunčević vraća se u Singapur, ali ne u Balestje Kalsu već u Haugang junajted. Na njegovom dolasku insistirao je hrvatski stručnjak Marko Kraljević, s kojim je 25-godišnji defanzivac ranije sarađivao u Balestje Kalsi.

Popularni Bruno je tokom jeseni upisao pet nastupa u prvenstvu i još jedan u Kupu Srbije, od toga dva puta kao starter.

"Ensara je pozvao njegov bivši trener i izrazio želju da ponovo sarađuju. Brunčević je odlučio da se vrati u Singapur, a mi nismo hteli da ga sprečavamo. Izašli smo mu u susret i pustili ga. Najgore je kad u timu imate nezadovoljnog igrača, plus je to naše dete. Šta smo mogli, osim da mu poželimo sreću. Vrata Novog Pazara uvek su mu otvorena", prokomentarisao je za Mozzart Sport generalni sekretar Pazaraca Fikret Međedović.

S druge strane, 30-godišnji Jovanović još ne zna kojem će se privoleti carstvu. U opticaju su dve, tri varijante. Iskusni fudbaler nije bio u prvom planu kod Matića, kao ni jesenas za vreme mandata Dragana Aničića i Siniše Dobrašinovića. Nije putovao ni u Antaliju na pripreme.

Zanimljivo da Jovanović ima najbolji interval postizanja golova od svih igrača Novog Pazara, pošto se upisuje u strelce na svakih 45 minuta. Istina, na četiri utakmice u Mozzart Bet Superligi 2023/24 skupio je tačno toliko, 45 minuta, a postigao je golčinu baš protiv Crvene zvezde u Beogradu.

"Jovanović je imao skromnu minutažu i sporazumni rastanak bio je logičan epilog", zaključio je Međedović.


tagovi

Adem LjajićMarko Šćepović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara