Stadion Čika Dača (©Starsport)
Stadion Čika Dača (©Starsport)

Pazarci razotkrili slabosti Kragujevčana: Nedostaje igrač kao Vidosavljević

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.07.23. | 19:26

Šumadinci porazom na „Džaizkoin areni“ pokvarili utisak posle niza odličnih rezultata u pripremnim utakmicama

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca/

Sve je izgledalo idilično tokom pripremnog perioda. Osam utakmica - šest pobeda, dva remija, bez poraza. A onda su na samom početku nove plovidbe vodama Mozzart Bet Superlige Kragujevčani udarili u ledeni breg.

Izabrane vesti

Poraz na prvenstvenoj premijeri u Novom Pazaru (0:2) predstavljao je otrežnjujući šamar za četu Dejana Joksimovića, koja je verovatno uljuljkana dobrim rezultatima u prijateljskim utakmicama nešto ležernije ušla u klinč sa borbenim Pazarcima. I nije uspela da na pravi način odgovori na njihovu već prepoznatljivu agresivnost u igri.

Nisu, ruku na srce, pazarski Plavi ostavili bog zna kakav utisak na premijeri, što je i normalno za tim koji je još u fazi formiranja, ali su pokazali veću želju za pobedom u odnosu na Kragujevčane. Pritom je Joksimovićev kolega na klupi Novog Pazara Dragan Aničić u pravom trenutku iz rukava izvukao skrivenog aduta u vidu Nikole Karaklajića, koji je samo tri minuta po ulasku u igru postigao gol koji je Plavima utabao stazu do tri boda.

Strateg Radničkog 1923, pak, nije imao takvog igrača na klupi, mada je ulazak Stefana Čolovića sredinom drugog poluvremena uneo određenu živost u ofanzivni red Crvenih. Uostalom, upravo je vihorni krilni napadač, koji po svemu sudeći odbrojava svoje poslednje dane na „Čika Dači“, bio glavni arhitekta akcije iz samog finiša utakmice, kada je golman Novog Pazara Nikola Mirković osujetio pokušaj Ljubiše Pecelja da donese izjednačenje kragujevačkom timu.

Nije alibi, ali mora se konstantovati da je Šumadince dosta poremetio izlazak iz igre Milana Mitrovića, koji je usled zdravstvenih problema imao snage samo za prvih 45 minuta utakmice. Svakako da je odustvo iskusnog defanzivca u drugom poluvremenu unelo pometnju u zadnju liniju Crvenih, što se najbolje videlo u tom kobnom 68. minutu kada je lopta čini se prelako došla do Nikole Karaklajića, a on ju je preciznim preciznim prizemnim udarcem poslao u mrežu.

Ipak, ono što najviše bode oči i što predstavlja gorući problem za Kragujevčane bio je vidljiv i tokom pripremnih utakmica, a to je neka vrsta vakuuma između veznog reda i napada. Iz aviona se vidi koliko Šumadincima nedostaje igrač poput Milutina Vidosavljevića (vratio se u Čukarički posle pozajmice) kadrog da poveže linije tima i u pravom momentu gurne loptu napadačima. Pokušavao je Joksimović tokom pripremnog perioda sa Zorićem i novajlijom Mituljikićem u ovoj ulozi, ali čini se da još nije pronašao zadovoljavajuće rešenje. Doduše, prelazni rok je u punom jeku, pa ne bi bilo čudo ukoliko Kragujevčani do završetka letnje fudbalske pijace posegnu za još jednim pojačanjem u ofanzivi.

Naravno da poraz u Novom Pazaru ne treba shvatiti kao tragediju, mada svakako da nije prijatan, posebno ako se ima u vidu težak raspored Crvenih u narednih pet kola. Ključno je izvući pouke iz ove utakmice, detekovati slabosti i otkloniti ih u ekspresnom roku. Utakmica protiv Čukaričkog pokazaće da li su Kragujevčani naučili lekciju ili će morati na dopunsku nastavu.


tagovi

Radnički KragujevacMozzart Bet SuperligaDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara