Pazi, evo mosta! Kako je najveća argentinska žurka mogla da se pretvori u tragediju (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.09.22. | 19:55

Drugi ugao slavlja u Kordobi posle plasmana Belgrana u prvu ligu...

Bio je to istinski spektakl. Dokaz da je fudbal u Argentini više od emocija. Više od strasti. Čitali ste već na našem portalu da je više od 22.000 navijača argentinskog drugoligaša Belgrana putovalo na meč protiv Brauna, kako bi svedočili povratku voljenog kluba u elitu. Na kraju su iz neposredne blizine videli istorijski meč.

Belgrano je dva puta gubio, ali je na kraju slavio sa 3:2 i domagao se prvog mesta u najtežoj drugoj ligi na svetu sa 27 klubova. Bio je to signal da velika žurka počne. Posebno u Kordobi, gde je stacioniran najveći broj navijača Belgrana.

Izabrane vesti

Slavilo se dva dana, ali sve je moglo da se okonča na tragičan način.

Kulminacija velike žurke usledila je kada su se fudbaleri Belgrana otvorenim autobusom vozili kroz grad. Prešli su 15 kilometara i napravili simboličan olimpijski krug.

Međutim, veliki problemi nastali su na deonici koja ima tri mosta. Uznemirujući snimak pokazuje da je malo nedostajalo da se slavlje pretvori u jednu od najvećih tragedija modernog fudbala. Konstrukcija mosta bila je gotovo jednaka visini autobusa na čijem krovu je bilo nekoliko igrača Belgrana. Oni su u poslednjem trenutku uspeli da čučnu i izbegnu sigurnu smrt.

Uostalom, pogledajte..



tagovi

Belgrano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara