Printskrin
Printskrin

Pčele ne ubadaju već ubijaju! Zbogom Grifin parku posle 116 godina, dobar dan Vembliju!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.20. | 22:49

Brentford u finalu plej-ofa za plasman u Premijer ligu - 3:1 protiv Svonsija

Kakva pobeda Brentforda! I to na oproštaju od Grifin parka, koji je Brentfordov dom od 1904. godine, pošto se Pčele sele na novoizgrađeni Komjuniti stadion od predstojeće sezone. Dakle, posle 116 godina sjajan način za oproštaj od Grifin parka. Brentford je tukao Svonsi sa 3:1 (2:0) i tako obezbedio plasman u finale plej-ofa za plasman u Premijer ligu koje će se igrati na Vembliju.

Brentford će u finalu plej-ofa igrati protiv boljeg iz dvomeča Fulama i Kardifa. Svonsi je imao 1:0 iz prvog duela, ali je Brentford uspeo da slavi sa 3:1 i plasira se u finale! Veliki uspeh.

Izabrane vesti


Brentford je odradio odličan posao od samog starta kada je već do 15. minuta vodio sa 2:0. Strelci su bili - ko drugi do - Votkins, kao i Markondes u 11. i 15. minutu. Pa je domaćin već tada mogao mnogo lakše da igra.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a Brentford je u nastavku uspeo da podigne rezultat na sigurnu udaljenost kada je poveo sa 3:0 golo Mbuema u 46. minutu.

Henri je centrirao, a Mbeumo se našao na pravom mestu i iz voleja postavio rezultat 3:0 na semafor. Posle toga Svonsi nije imao šta da traži. Svonsi jeste došao do gola u 78. minutu, ali to je bilo sve pa je Brentford bukirao kartu za Vembli.

Imao je već Brentford veliku priliku da prvi put zaigra u Premijer ligi, kao i da se posle 77 godina nađe u najjačem rangu Engleske i da u njega ode direktnim putem, ali je posustao na samom kraju ligaškog dela Čempionšipa.

Možda će ipak na kraju uspeti zaobilaznim putem do ogromnog uspeha... Preostao mu je još jedan korak.

Uskoro opširnije...

PLEJ-OF ZA PREMIJER LIGU, POLUFINALE - REVANŠI

Sreda

Brentford - Svonsi 3:1 (2:0) /prvi meč 0:1/

/Votkins 11, Markondes 15, Mbeumo 46 - Bruster 78/

Četvrtak

20.45: (2,10) Fulam (3,30) Kardif (3,70) /prvi meč 2:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Brentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara