©AFP
©AFP

Pele je 1986. godine tražio da prekine penziju i igra u Meksiku, sreća pa ga nisu pozvali

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.12.22. | 10:26

"Možda bi to profesionalno bila jedna od najvećih grešaka koje sam napravio u životu", rekao je jednom prilikom Kralj

Sve priče koje su propratile neverovatnu karijeru Edsona Arantesa do Nasimenta Pelea ovih dana će biti ispričane u čast po mnogima najvećeg fudbalera svih vremena. Jedna od onih koju šira javnost nije znala tiče se njegove želje da 1986. godine zaigra na svom petom Mundijalu.

Sama ta želja ne bi bila toliko čudna da Pele tada nije već devet godina bio u penziji. Trostruki šampion sveta je od tadašnjeg selektora Telea Santane zatražio 25 dana da trenira i spremi se. Brazil je imao velikih problema sa povredama, bilo je i rezova zbog nediscipline, pa se Kralj ponudio da pomogne.

Izabrane vesti

Ipak, nije dobio poziv, zbog čega je kasnije bio zahvalan tadašnjem selektoru državnog tima. Ipak, prethodno se prilično iskreno nudio državnom selektoru.

"Nemamo tim za fudbal koji smo mislili da je idealan. Imao bih 25 dana da treniram. Mislim da bi to pomoglo Brazilu", rekao je Kralj.

Pele se povukao iz Brazila 1971. godine, a moglo je da se desi da zaigra i 1974. z Nemačkoj. U jednom intervjuu 2013. godine otkrio je da su od njega tražili da igra, ali je odbio nezadovoljan diktaturom u zemlji.

Ipak, 15 godina kasnije, je imao veliku želju, ali i 45 godina života. Nije mu bilo drago što su se oglušili o njegovu želju, ali je na kraju bio svestan da je to najbolja odluka za sve.

"Možda bi to profesionalno bila jedna od najvećih grešaka koje sam napravio u životu", rekao je Pele.


tagovi

Pele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara