Lorenco Pelegrini slavi pogodak protiv Ekvadora (@AFP)
Lorenco Pelegrini slavi pogodak protiv Ekvadora (@AFP)

Pelegrini pocepao mrežu Ekvadorcima, Barela stigao Totija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.03.24. | 23:18

Italija golovima u uvodnim i završnim minutima meča savladala Ekvador sa 2:0

Uželeli su se Italijani učešća na Svetskom prvenstvu, pošto na prethodna dva nisu uspeli da se plasiraju, pa je možda zbog toga Lučano Spaleti izabrao da njegova reprezentacija martovski termin iskoristi za put u Sjedinjene Američke Države i odmeravanje snaga sa Venecuelom (2:1) i večeras Ekvadorom - 2:0. Umesto da u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo i dalje aktuelni kontinentalni šampioni odaberu neku od selekcija protiv koje bi mogli da se sastanu u Nemačkoj, ili neku koja bi stilom mogla da glumi rivale iz najjače grupe na turniru - Španija, Italija, Hrvatska, Albanija - Azuri su izabrali da se sastanu sa dve južnoameričke selekcije.

Imao je Spaleti na raspolaganju skoro sve glavne igrače na koje će računati narednog leta (nedostajao Domeniko Berardi), te je čvrstim Ekvadorcima suprotstavio verovatno najjaču moguću postavu u ovom trenutku. Čak i debitant na golu, Totenhemov Guljelmo Vikario pre Đanluiđija Donarume nije toliko iznenađenje jer je Pari Sen Žermenov golman imao prednost u prvoj utakmici.

Izabrane vesti

Jedinu intervenciju u meču italijanski čuvar mreže imao je sredinom drugog poluvremena, kada se istakao odličnom odbranom na šut Gonzala Plate. Bilo je to sve što su Ekvadorci učinili večeras u napadu, dok su Italijani bili tek nešto opasniji, ali i dvaput precizniji.

U 3. minutu raketom sa dvadeset "i kusur" metara Lorenco Pelegrini zatresao je mrežu Ekvadora prvi put posle četiri utakmice bez primljenog gola. Prvo je probao Federiko Dimarko iz prekida, ali je pogodio živi zid, nakon čega se lopta odbila do Rominog kapitena koji je opalio po njoj bez oklevanja i matirao Havijera Buraija.

Rano postignut gol, međutim, nije otvorio utakmicu u Nju Džersiju. Na drugi se čekalo sve do četvrtog minuta nadoknade, kada je kapiten Nikolo Barela na prelepu asistenciju Rikarda Orsolinija svojim devitim golom u dresu nacionalnog tima stigao Frančeska Totija po učinku za reprezentaciju.


Kada bude sumirao utiske, Lučano Spaleti će moći da bude zadovoljan ovom mini-turnejom zbog dve pobede sa dve potpuno različite startne postave, ali jasno je i da će Italijani morati da porade na nekim segmentima svoje igre, poput efikasnosti, kako bi ponovo bili konkurentni za tron Evrope. Doduše, prvo ih čeka pakleno teška grupa pa će tek posle toga moći da se razmišlja o nečem većem.

Pored golmana Vikarija, večeras je za A selekciju Italije debitovao i njen redovni reprezentativac u mlađim kategorijama, Torinov Raul Belanova. Odigrao je 23-godišnji desni spoljni prvo poluvreme, a zatim ustupio mesto Đovaniju Di Lorencu.

Kada je reč o junskom okupljanju, poslednje provere pred put u Nemačku italijanski reprezentativci će imati protiv Turske 4. juna i pet dana kasnije u duelu sa Bosnom i Hercegovinom.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

ITALIJA - EKVADOR 2:0 (1:0)

/Pelegrini 3, Barela 90+4/

Nju Džersi

Red Bul Arena

Kapacitet 25.000



tagovi

Lorenco Pelegrinifudbalska reprezentacija ItalijePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara