Hesus Korona i Jusef En-Nesiri (AFP)
Hesus Korona i Jusef En-Nesiri (AFP)

Penal promašio "Komandante", ispadanju bliži se Levante: Sevilja strepela, pa slavila u Valensiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.04.22. | 20:39

Andalužani skrivili dva penala, ali nose tri boda na Ramon Sančez Pishuanu - 2:3

Slovi većim delom sezone Sevilja za najbolju odbranu španske Primere, statistički možda to i jeste, ali poslednjih dana njena odbrana je sve, samo ne neprelazna. Gostovanje davljeniku Levantu u 33. kolu, umalo da se pretvori i neplanirano ispuštanje bodova za ekipu koja još nije obezbedila mesto u Ligi šampiona. Možda Sevilja i ne bi odnela ceo plen iz Valensije da je najbolji igrač Levantea Hoze Luis Morales dvadesetak minuta pre kraja pretvorio penal u izjednačenje 2:2. Međutim, nakon udarca popularnog "Komandantea", Andalužani su zadržali vođstvo, uvećali ga, pa na kraju opet morali da strepe - 2:3.

Dva penala skrivili su gosti kojima je prednost u dva navrata donosio Hesus Tekatito Korona. Morales je sredinom prvog poluvrema sa bele tačke neutralisao vodeći gol Meksikanca, nakon promašenog penala iz 71. minuta uspeo i da namesti gol Robertu Soldadu za novu paniku Sevilje, ali su ga nakon poraza njegovog tima koji je sve bliže selidbi u niži rang, sustigle suze. Možda jeste propustio šansu da donese izjednačenje svom timu‚koju mu je padom u pesnaestercu gostiju omogućio Nemanja Radoja, ali poslednji je koji bi trebalo da svaljuje krivicu na sebe jer je sa 12 golova i četiri asistencije ubedljivo najkorisniji igrač tima.

Izabrane vesti

Sevilja nakon golova Korone kojima su prethodila dodavanja Lukasa Okamposa mučila da sačuva rezultat. Tu boljku pokazala je i protiv Real Madrida kada je Kraljevskom klubu dozvolila da se vrati i pobedi nakon zaostatka od 2:0. U prvih 30 kola Sevilja je primila samo 20 golova, da bi na poslednje tri utakmice dozvolila rivalima da joj u sedam navrata zatresu mrežu.

Međutim, isto tako se nije proslavila ni odbrana Levantea koja je u 81. minutu dozvolila Žulu Kundeu neometan skok u šesnaestercu i egzekuciju glavom za ispostavilo se nedostižnih 3:1. Par minuta ranije i Okampos i Rafa Mir bili su blizu pogodaka koje je sprečavao golman Dani Kardenas.

Sreća Seviljina pa je Morales bio neprecizan u završnoj četvrtini utakmice i sreća pa tridesetak sekundi nakon što je Soldado smanjio na 3:2 nije dobila i treći gol. Golman Bono kojem je klub pre dva dana poklonio poverenje i novi ugovor do 2025. godine, u nameri da ispuca loptu, pogodio je protivničkog igrača, a lopta umalo rikošetirala u mrežu gostiju.

Zanimljivo, Korona je postao prvi Meksikanac od 2015. godine i Karlosa Vele koji je postigao dva gola u Primeri, dok je Okampos sa večerašnje dve asistencije namestio isto golova kao u prethodne 43 utakmice koje je odigrao u prvenstvu Španije.

Levante pet kola pre kraja ima šest bodova zaostatka u odnosu na sigurnu zonu, dok drugoplasirana Sevilja ima 63 boda, dva više od Atletiko Madrida, odnosno tri od Barselone koja ima dve utakmice manje i večeras gostuje Real Sosijedadu.

PRIMERA - 33. KOLO

Utorak

Majorka - Alaves 2:1 (2:0)

/Prats 11, Murići 45+4 - Railjo 73ag/

Betis - Elče 0:1 (0:0)

/Tete Morente 82/

Viljareal - Valensija 2:0 (2:0)

/Danžuma 10, 17/

Atletiko Madrid - Granada 0:0

Selta - Hetafe 0:2 (0:1)

/Majoral 23, 51/

Osasuna - Real Madrid 1:3 (1:2)

/Budimir 14 - Alaba 12, Asensio 45, Lukas Vaskez 90+6/

Četvrtak

Espanjol - Rajo Valjekano 0:1 (0:1)

/Gvardiola 42/

Levante - Sevilja 2:3 (1:2)

/Morales 22, Soldado 87 - Korona 14, 27, Kunde 81/

Kadiz - Atletik Bilbao (u toku)

Real Sosijedad - Barselona

*** kvote su podložne promenama




tagovi

LevanteSeviljaHesus Korona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara