Ljuboslav Penev (©AFP)
Ljuboslav Penev (©AFP)

Penev čuva Carsko selo

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 13:18

Večeras na programu drugi meč baraža za popunu Prve lige Bugarske, Septemvri u podređenom položaju

Montana je napravila iznenađenje - ili nije ukoliko ste bacili pogled na najavu - i obezbedila mesto u Prvoj ligi Bugarske pobedivši Dunav Ruse sinoć u Sofiji (4:1), a večeras ćemo dobiti ime drugog preostalog tima koji će u najviši rang. Takođe u glavnom gradu Bugarske snage u baražu odmeravaju Carsko selo i Septemvri (19.00).

Iako osnovano 2015. godine, Carsko Selo brzo je stiglo do elite, ali sada će morati svim silama da brani svoje mesto. Dolazak legendarnog Ljuboslava Peneva na čelo stručnog štaba nije bio dovoljno da mu garantuje spas u ligaškom delu sezone, kao ini posle plej-auta. Sada Kraljevi imaju poslednju šansu da se dokažu, a potencijalno ispadanje ne bi se dopalo izuzetno ambicioznom vlasniku. Radi se o nekadašnjem finansijeru sofijskog CSKA Stojnu Manolovu

Izabrane vesti

U isto vreme, Septemvri će pokušati da se vrati u elitu nakon što je ispao pre godinu dana. Tim iz Krasne Poljane završio je na drugom mestu u Drugoj ligi na kraju sezone.

Veliki problem sastava Milena Radukanova biće to što oni nisu igrali zvaničnu utakmicu od 7. marta. Tim je imao tri kontrole poslednjih nedelja, ali nije impresionirao. Nisu crveno-plavi uspeli da zabeleže nijednu pobedu - 1:1 sa Karijanom, 1:1 sa Septemvrijem (Simitli) i 0:1 sa Lokomotivom iz Sofije.

Oba tima su suočena sa kadrovskim problemima pre duela. Ljuboslav Penev ne može da računa na Martina Kavdanskog, Ivajla Ivanova, Iliju Djamova i Kirila Troharova koji su zaraženi virusom korona. U Septemvriju drugačija slika, pošto su Stilijan Nikolov, Preslav Jordanov, Pavel Petkov i Spas Georgijev napustili klub i mahom pojačali redove drugoligaša Pirina iz Blagoevgrada, koji sprema bum za sledeću sezonu, ali o tome nekom drugom prilikom.

Tek da pomenemo, kvota na slavlje Carskog sela sa jučerašnjih 2,00 je pala na 1,55...

BUGARSKA 1, PLEJ-AUT

Petak

Dunav Ruse - Montana 1:4 (0:2)

Subota

19.00: (1,55) Carsko selo (3,60) Septemvri (6,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Septemvri SofijaCarsko seloBugarska 1Ljuboslav Penev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara