Pepe i Đekereš (Foto: Reuters)
Pepe i Đekereš (Foto: Reuters)

Pepe izludeo zbog Đekereša, pa imitirao Drejmonda Grina - Sportingu derbi i vrh tabele (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.12.23. | 23:02

Lavovi savladali Porto i seli na čelo Primeire, uz novu sjajnu partiju švedskog reprezentativca

Očekivalo se mnogo od derbija između Sportinga i Porta u 14. kolu portugalske Primeire. Lavovska i neizvesna borba do poslednjeg trenutka. Na kraju, prilično jednostran meč i sigurna pobeda ekipe iz Lisabona pred svojim navijačima zahvaljujući sjajnoj partiji Viktora Đekereša - 2:0. Sporting je tako izbio na vrh tabele sa 34 boda, jednim vipe od Benfike i tri od večerašnjeg rivala.

Švedski reprezentativac Đekereš, koji se afirmisao u Čempionšipu kao fudbaler Koventrija vredi svaki cent od plaćenih 20.000.000 vera, koliko su Lavovi izdvojili minulog leta za njegove usluge. Jer odigrao je tek 20. meč za tim Rubena Amorima, a bilans golova i asistencija popravio na 25!

Izabrane vesti

Gotovo do ludila je doveo najiskusnijeg pojedinca na terenu i kapitena Zmajeva, Pepea. U prvom poluvremenu ga je pretrčavao, obilazio, pa i zatresao mrežu iza njegovog golmana tako što ga je nekoliko puta izlomio, dovukao se do ivice peterca i poslao loptu u bliži ugao za 17. pogodak u sezoni (10. u Primeir), a onda je početkom drugog dela vremešni defanzivac zaradio direktan crveni karton (u prvih 15 minuta susreta zaradio i žuti).

Pao je mrak na oči bivšem šampionu Evrope sa madridskim Realom, pa je u 51. minutu udario beka Sportinga Mateusa Reisa. U stilu Drejmonda Grina ga je zalepio po licu, pa je bilo jasno da može da se sprema za svlačionicu.

Sa igračem manje i golom zaostatka, Porto se našao u veoma teškoj situaciji. A onda je dobio novi udarac. Samo devet minuta bilo je potrebno domaćinu da iskoristi brojčanu prednost. Bio je to mat u četiri poteza. Odbrana Sportinga je uzela loptu rivalu pred svojim kaznenim prostorom, prosledila je odmah na stranu ka Katamou, koji je potom poslao fantastičan pas u prostor ka Đekerešu. Zahuhtali napadač je pobegao zadnjoj liniji Zmajeva, a onda nesebično proigrao Pedra Gonsalvesa, koji je povisio na 2:0 u 60. minutu susreta.

Uspeo je Porto da zatrese mrežu rivala u 73. minutu, ali je pogodak Evanilsona poništen zbog ofsajda. U finišu je Gonsalves imao priliku i da uveća prednost svog tima, ali je bio za malo neprecizan. Sve je bilo jasno na Žoze Alvalade stadionu, ali Sporting se nije zasitio, pa je u trećem minutu nadoknade Paulinjo naterao golmana gostiju Dioga Kostu da vadi loptu iz mreže. Ipak, VAR je presudio u korist gostiju, pogodak je poništen - ostalo je 2:0. Više nego dovoljno za Amorimove Lavove.

PRIMEIRA – 14. KOLO

Petak

Farense – Estrela 0:0

Subota

Rio Ave – Vizela 1:1 (0:0)

/Boateng 72 – Esende 55/

Aruka - Žil Visente 3:0 (1:0)

/Muhika 45+1, 61, 79/

Boavista – Gimarais 1:1 (0:1)

/Morais 90+2pen – Žota Silva 30/

Nedelja

Šaves - Kaza Pija 1:3 (1:2)

/Jo 45 - Klejton 19, 81, Tiago Dias 22/

Moreirense - Portimonense 5:2 (2:1)

/Markas 23, Medson 25, Luis 84, Kodisang 89, Aias 90+2 - Jasper 40, Relvas 74/

Famalikao - Estoril 1:1 (1:1)

/Kadiz 14 - Kasiano 5/

Braga - Benfika 0:1 (0:1)

/Tengsted 3/

Ponedeljak

Sporting - Porto 2:0 (1:0)

/Đekereš 11, Gonsalves 60/



tagovi

Sporting LisabonPortoPepeViktor Đekereš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara