Filip Maks (©psv.nl)
Filip Maks (©psv.nl)

Pepovo nesuđeno pojačanje u PSV-u za 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.20. | 11:12

Filip Maks stigao u Ajndhoven na insistiranje Rodžera Šmita

Još otkako je Mančester Siti vratio Anhelinja na Itihad pre nešto više od godinu dana, PSV se mučio da pronađe levog beka. Kao privremeno rešenje pojavio se Rikardo Rodrigez zimus, ali se Švajcarac po izbijanju pandemije korona virusa vratio u Milano, a potom preselio u Torino. Brojni fudbaleri su pokušavali da zatvore rupu po levom boku, ali niko ne bi uspeo. Bilo je jasno i Rodžeru Šmitu kada je u julu ove godine stigao na klupu Filipsovaca da bi i ove sezone moglo da "skripi" po toj strani, stoga je Nemac zabacio udicu u domovini i iz Bundeslige doveo - Filipa Maksa.

Doskorašnji levi bek Augzburga stiže kao izričita želja Rodžera Šmita, koji je u periodu od 2014. do 2017. godine vodio Leverkuzen i vrlo dobro poznaje kvalitete 26-godišnjeg Nemca. Bundesligaš nije uspeo da "izvuče" 10.000.000 evra u celosti, koliko je zahtevao na početku pregovora, fiksno će dobiti 8.000.000, ali bi kroz bonuse ipak mogao da dobije ono što je tražio. Maks je potpisao ugovor na četiri godine i konačno uspeo da napusti klub, pošto je još na početku prelaznog roka, kakav je slučaj bio i u prethodne dve sezone, jasno istakao da želi da ide dalje.

Izabrane vesti

Na kraju će morati da se zadovolji transferom u PSV, iako ga je do pre dve godine hteo Pep Gvardiola u Mančester Sitiju, a čak se i Barselona stidljivo javljala. No, česte, kratke povrede sprečile su ga da napravi zvučniji transfer. Bilo kako bilo, još uvek ima vremena za tako nešto. Maksu je tek 26 godina, a Eredivizija je često znala da bude odlična odskočna daska za naredni korak u karijeri.


tagovi

Filip MaksPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara