Florentino Perez (©Reutrers)
Florentino Perez (©Reutrers)

Perez: Benzema je mešavina Ronalda i Zidana! Ništa ne znam o Halandovoj izlaznoj klauzuli, Mbape više nije tema

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.10.22. | 10:28

“Imamo najbolje igrače na svetu, momke sa perspektivnom budućnošću, koje vidim kao dobitnike Zlatne lopte”, dodaje prvi čovek Real Madrida

Sinoć je stigla i zvanična potvrda onoga što su svi videli: Karim Benzema proglašen je za najboljeg igrača sveta za prošlu sezonu. Sasvim zasluženo dodeljeno mu je najprestižnije individualno priznanje, stao je rame uz rame sa najvećima u ovom veku. Nagrada je stigla prirodno posle sezone koju je obeležio ludim brojkama i brzopotezno sve na Santjago Bernabeuu naterao da zaborave na Kristijana Ronalda i prestanu da pate.

Navijači Real Madrida imaju novog idola, izašao je Karim Benzema iz senke saigrača, nametnuo se kao lider u četvrtoj deceniji i poveo Kraljevski klub do četiri trofeja u protekloj sezoni. Zlatnu loptu niko ne može da mu ospori, možda je i ranije zaslužio da dobije to priznanje, a Florentino Perez je posle ceremonije dodele francuskog golgetera uporedio sa Ronaldom Nazadiom da Limom i Zinedinom Zidanom.

Izabrane vesti

Konačno! Benzema je dobio priznanje da je najbolji igrač na svetu. Odavno ga je zaslužio, jer je bio najbolji poslednje tri ili četiri godine. On je devetka, mešavina Ronalda i Zinedina Zidana, radi dva posla istovremeno. Lider je kao Zidan, a šutira na gol kao što je to činio Ronaldo”, rekao je Florentino Perez za Kadenu SER nakon što je Karimu Benzemi dodeljena Zlatna lopta i prokomentarisao zajedničku sliku sa dobitnicima:

Bio je Figo, bio je Zidan, bio je Ronaldo i sada je Benzema. I svi smo se slikali zajedno. Četiri osobe, to za mene ima sentimentalnu vrednost. Četiri Zlatne lopte”.

Tibo Kurtoa proglašen je za najboljeg golmana sveta, dodeljen mu je trofej Lav Jašin, a prvi čovek Kraljevskog kluba veruje da bi u budućnosti mogao da bude dobitnik i Zlatne lopte.

Kurtoa je najbolji golman na svetu, trebalo bi da budete strpljivi. Možda će u budućnosti biti Zlatna lopta”.

Iako je Real Madrid osvojio Ligu šampiona, Primeru, Superkup Španije i Superkup Evrope, u izboru Frans fudbala za najbolji klub prošle sezone završio je iza Liverpula i Mančester Sitija. Takav izbor pokrenuo je lavinu komentara. Negodovali su Toni Kros, Iker Kasiljas...

Pa čestitam im… Imaju sjajnog predsednika, odličnog trenera i dobre igrače. To je sjajan klub, nema šta da se doda”.

"PRIČA O MBAPEU NEMA SMISLA, NIŠTA NE ZNAM O HALANDOVOJ IZLAZNOJ KLAUZULI"

Kilijan Mbape protiv Reala (©Reutrers)Kilijan Mbape protiv Reala (©Reutrers)

Ni u večeri kada je Karimu Benzema bio centralna figura na crvenom tepihu tema Kilijan Mbape bila je aktuelna. Sve glasnije su priče da francuska zvezda neće ostati na Parku prinčeva, ponovo se licitira o novoj sredini…

Real Madird je letos bio zagrejan, nije ulovio Francuza. Zadržao ga je Pari Sen Žermen masnim parama, a stari lisac Florentino Perez trvdi da ga više ne interesuje. Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.

Nije da mi je tema o Mbapeu dosadna, nego je i ne čitam. Ona sada nema smisla. Igrači sada napreduju spektakularno. Rodrigo i Vinisijus su dva sjajna igrača”, rekao je Florentino Perez i prokomentarisao vidi li tandem brazilskih ofanzivaca u budućnosti kao dobitnike Zlatne lopte:

Naravno, obojicu ih vidim kao dobitnike Zlatne lopte. Ali, moramo da vidimo kako će se razvijati. Real Madrid gleda samo na igrače koje ima i situacija nije loša. Kamavinga, Valverde, Militao, Čuameni… To su mladi momci sa perspektivnom budućnošću”.

O Kilijanu Mbapeu navodno više ne razmišlja, o izlaznoj klauzulu za Erlinga Halanda ne zna ništa.

Nemam pojma. Ponavljam, imamo najbolje igrače na svetu”.

Odneo je Real Madrid dve velike pobede u dva dana. Osamio se na vrhu Primere pobedom u El Klasiku, a početak nove nedelje zasladio je Karim Benzema.

Ostalo je toliko toga, nije odlučujuća utakmica. Ali, uvek je bolje pobediti u El Klasiku, nego izgubiti. El Klasiko je El Klasiko. Prestižna utakmica, mnogo ljudi je gleda”.

Šuška se na Pirinejima i o mogućem štrajku fudbalera…

Ta tema me uopšte ne zanima, posebno ne danas. Štrajk? Nemam blagu predstavu”, podvukao je Florentino Perez.



tagovi

Pari Sen ŽermenMančester SitiReal MadridKilijan EmbapeZinedin ZidanRonaldoTibo KurtoaKarim BenzemaZlatna loptaFlorentino PerezLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid
Man. Siti
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara