Perezova nova opklada - Anhelinjo

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 19:08

Da li je došlo vreme da Madriđani konačno naprave dobar potez kada su u pitanju bočne pozicije...

Brazilac Marselo (33) privodi kraju svoju petnaestogodišnju madridsku avanturu. Po broju trofeja i odigranih utakmica spada u najznačajnije igrače u istoriji Real Madrida, ali godine su učinile svoje - došlo vreme za rastanak. Došlo vreme da neko mlađi zauzme Marselovo mesto.

Duže vreme već govori se o njegovom odlasku sa Santijago Bernabeua. Bilo je spekulacija da će biti prodat prošlog leta, stidljivo se pojavila mogućnost selidbe u drugi klub tokom januara, da bi Karlo Ančeloti na kraju prelomio - ostaje! Marselo će nositi beli dres do isteka ugovora i na kraju sezone otići kao legenda, ispoštovan od strane Kraljevskog kluba.

Izabrane vesti

Do tog je momenta ostalo još podosta vremena, međutim Florentino Perez i njegovi saradnici odavno su se dali u potragu za zamenom. Proteklih nedelja i meseci više imena se dovodilo u vezu s Madriđanima, da bi tokom februara Hoze Anhel Tasende, poznatiji kao Anhelinjo (25) izbio u prvi plan. Njegove igračke karakteristike uklapaju se u ono za čim Real traga, kako navode španski mediji, a to bi trebalo da bude fudbaler profila sličnog Marselovom, s izraženim napadačkim kvalitetima i jakom levom nogom.

Anhelinjo ne igra na nivou iz prošle sezone (osam golova i 11 asistencija pod Julijanom Nagelsmanom), pa opet, ima sasvim dobar učinak do ovog trenutka - jedan postignut i sedam nameštenih pogodaka. Španac odlično izvodi prekide, ima dobar centaršut iz igre, sasvim solidan pregled iste za jednog beka.

U Bundesligi je dosad odigrao 82 utakmice, dao deset golova i čak 23 namestio.

Anhelinjo nikada nije igrao u španskoj elitnoj diviziji. Kao 16-godišnjak je otišao u Mančester Siti (za 4.500.000 evra) i odmah počeo da gradi internacionalnu karijeru. Igrao je potom za PSV, pa ga je ponovo otkupio engleski klub (ovaj put za čak 12.000.000), da bi pre osam meseci definitivno završio u RB Lajpcigu za 18.000.000.

Njegova sadašnja vrednost iznosi 30.000.000 i Real ga sigurno neće dobiti ispod te cifre.

Podsetimo, Madriđani dosta loše posluju s bekovima (i levim i desnim) poslednjih godina. Lako su se odrekli dvojice sjajnih igrača na tim pozicijama, verovatno ponajboljih u ovom trenutku - Ašrafa Hakimija i Tea Ernandeza - pustili su i Serhija Regilona, a u isto vreme ne može se reći da je Ferlan Mendi opravdao investiciju od gotovo 50.000.000 evra.

Perez je očito rešio da njegova sledeća opklada bude na Anhelinja.


tagovi

Anhelinjo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara