Dragan Perišić (© MN Press)
Dragan Perišić (© MN Press)

Perišić pred Vojvodinu: Našli smo model za izlaz iz krize

Vreme čitanja: 4min | ned. 13.08.23. | 09:06

„Ako bi trebalo da prođemo kroz loš period, bolje na početku nego kasnije u šampionatu“, napominje strateg Kruševljana u razgovoru za Mozzart sport

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Ni pobeda, ni bod, ni gol Napretka u prva dva kola Mozzart Bet Superlige. Da je neko Čarapanima ponudio takav scenario pre uvoda šampionata, pa im rekao da će u trećem kolu lige kod kuće probati da poprave stanje na tabeli protiv tima identičnog učinka, nesumnjivo bi takav okršaj prihvatili. Tada ne znajući da će taj neko biti - Vojvodina.

Izabrane vesti

Ako nije bilo očekivano da se Kruševljani na rezultatski dobar način suprotstave Crvenoj zvezdi u Beogradu (0:4), Napredak i dalje peče poraz na premijeri protiv Železničara pod Bagdalom (0:1). Šansu da izvida ranu imaće tim iz Kruševca na svom terenu protiv Novosađana, koji takođe nisu upisali ni pogodak ni bod u uvodu prvenstva u mečevima protiv večitih rivala (18.55, TV Arena sport 2).

Nije prijatno kada u dva kola ne postignete gol. Možemo zato reći da i jesmo u krizi rezultata. I Vojvodina i mi smo imali veća očekivanja na početku prvenstva, a sad smo u sličnoj situaciji. U Mozzart Bet Superligi nema lake utakmice, svaka iziskuje napor i koncentraciju", počinje razgovor za Mozzart sport Dragan Perišić, šef struke Čarapana.

Bez obzira na visok poraz na Marakani, žali beogradski stručnjak za prilikama koje je imao njegov tim. Napredak jeste značajno zaostajao na poluvremenu, ali je u uvodu nastavka mogao da iznenadi domaćina.

Zvezda nas je kaznila za svaki, makar mali, propust na meču, ali sam zadovoljan načinom kako smo odigrali. Da nije bilo lošeg otvaranja i nesmotrenosti, verujem da bismo još više namučili šampiona. Imali smo kasnije dve ozbiljne šanse. Protiv takvog tima moraš da koristiš svaku priliku, a da ni najmanje ne grešiš“.

Ne zaboravlja Perišić ni raniji susret koji mu je još uvek u mislima. Kako i ne bi kada su, priznali ili ne, Kruševljani protiv Pančevaca računali na bodove.

Zvezda nas je brutalno kaznila, a Železničar u uvodu prvenstva za jednu jedinu grešku. Uostalom, samo jedanput nam je i šutnuoi u okvir gola. Nismo bili na nivou, bio je veliki pritisak u prvom kolu. Kada je stigla opuštenost u Beogradu videlo se da smo u takmičarskom ritmu“.

Postoje detalji, kaže, zbog kojih može biti optimista pred novu rundu Mozzart Bet Superlige protiv Vojvodine.

Raduje me svest igrača, vreme je da pokažemo kapacitet i da smo sazreli kao grupa, da demonstriramo kvalitet. Tražimo izlaz iz krize, a ako su treninzi pokazatelj, a jesu, onda smo na dobrom putu. Na kraju, ako bi trebalo da prođemo kroz krizu rezultata, bolje na početku nego kasnije u prvenstvu. Sami smo krivi, nismo adekvatno radili, a sreću valja zaslužiti. Verujem da je fokus, posvećenost i pozitivnost sada tu“.

Stefan Jovanović i Nemanja Đeković (© MN Press)Stefan Jovanović i Nemanja Đeković (© MN Press)

Pronalazi Dragan Perišić opravdanja za loš start.

Velika je razlika između prijateljskih i prvenstvenih utakmica. Kada uđemo u problem, moja odgovornost je prva, ali i štabu je falio period da bolje upozna igrače i njihove uloge u timu. Sada smo ujedinjeni, postoji poverenje i poštovanje, a to je iskorak ka boljim rezultatima. Potreban nam je gol za pokretanje celog tima“.

Iako je u njegovoj žiži tim iz Kruševca, u superlativu i sa puno uvažavanja Perišić priča o narednom rivalu.

„Vojvodina ima sjajan individualni kvalitet, pre svega u Čumiću, Malbašiću, Raduloviću, Nikoliću. Ne znamo sa kojim igračima će početi Ranko Popović, jer ima dosta prostora za rotaciju. Novi šef struke uvek donese energiju, a mi smo spremni za dva, tri sistema Novosađana. Bez obzira na lošiji početak sezone, nije slučajno što je Voša prošlu takmičarsku godinu završila u vrhu lige“.

Vraća se ponovo Perišić na ono gde mu je fokus.

I naša uloga na meču mora biti velika, imamo igrače superligaškog kvaliteta. Nema prostora za mnogo promena, ali smo našli model za izlaz iz krize. Pre svega se to odnosi na veće samopouzdanje, veru, jaču želju za pobedom. Motiv igra krucijalnu ulogu u fudbalu, a onda će takav način igre sve da upotpuni“.

Možda pod Bagdalom očekuju i golove i bodove Napretka, ali povratak publike preko noći sigurno ne. Posebno posle slabijeg uvoda sezone. Nedostatak elana sa tribina polako postaje hronični problem Čarapana.

„Razumem navijače, razočarani su, ali bi i oni trebalo da razumeju da bi nam bilo lakše uz podršku. Bilo bi sjajno kad bismo zajedno rasli kroz sezonu. Jedan od ciljeva nam svakako mora biti i povratak publike", žali Perišić zbog ne baš raspoloženog 12. fudbalera.

Oni koji dođu na tribine stadiona Mladost biće oni pravi i najverniji, u pokušaju da zaista pruže vetar u leđa novom timu Napretka, koji će, baš kao protiv Pančevaca, ponovo morati bez kapitena, jer je Marko Putinčanin na debiju u ovogodišnjem šampionatu, protiv Zvezde, izašao van terena zbog povrede. Značajnih izmena od sistema i koncepta igre kao protiv crveno-belih ne bi trebalo očekivati, s obzirom da Napretkova struka na taj meč gleda kao na iskorak ka onom što bi trebalo da usledi.

MOZZART BET SUPERLIGA, 3. KOLO:

Petak

Mladost - Crvena zvezda 1:4 (1:2)

/Veličković 14 - Mitrović 4, Olajinka 35, Kraso 63, Mijatović 87/

Subota

Voždovac - Radnik 1:1 (0:1)

/Stojanović 76ag - Duronjić 4/

TSC - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Jovanović 85/

Čukarički - Javor 2:2 (1:1)

/Miladinović 15, Drezgić 69 - Tanko 18, Gojković 80/

Nedelja

18.55: (3,15) Napredak (3,25) Vojvodina (2,35)

19.30: (1,30) Partizan (5,20) Radnički Niš (11,00)

21.00: (2,15) Spartak (3,30) Železniča (3,50)

Ponedeljak

18.00: (2,65) Novi Pazar (3,05) IMT (2,90)





tagovi

Dragan PerišićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara