©Starsport
©Starsport

Perišić zvanično bivši u Napretku, novi strateg stiže do srede

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 14:30

Sportski direktor, Mladen Dodić, šef struke u petak protiv Javora, na otvaranju 13. kola Mozzart Bet Superlige

Šuškalo se već na poluvremenu meča protiv Radničkog 1923 (1:3), a bilo jasno u subotu ujutru. Zvanični epilog desio se danas - Dragan Perišić, dosadašnji šef struke Napretka, raskinuo je saradnju s klubom. Iako je na konferenciji posle utakmice protiv Kragujevčana govorio o spremanju za novi duel, sada preuzima krivicu na sebe za loš plasman tima - pretposlednje mesto na tabeli Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

"Moja je odgovornost što nismo uspeli da ispunimo ciljeve u ovih 10 kola - da budemo bolje plasirani i uzmemo više bodova. Pokušavali smo sve vreme da nađemo dobitnu kombinaciju, igrači su davali maksimum, ali kad god je trebalo da se nešto preokrene u našu korist, nedostajala je i sportska sreća. U ovom trenutku za tim je najbolje da dođe novi šef struke i donese novu energiju, time motiviše grupu. Ekipa ima kvalitet i uspeće da izađe iz krize", inspiriše dojučerašnje pulene Dragan Perišić.

Ipak, sem priče o okretanju leđa sreće, dotakao se još nekih okolnosti bitnih za slab plasman.

"U Super ligi odlučuju detalji, a onakav rezultat kakav si napravio u sportu - tako si radio. Na nekim utakmicama smo bili bliže pobedi, a nismo uzeli ni bod. Primali smo olako golove. Još uvek nedostaje formiranje grupe, posle čega će se videti ko su nosioci igre. Treba sada stati uz igrače da bi se i oni trgli i postali svesni da igraju u Napretku, gde su očekivanja i navijača i uprave velika. A da li ekipa ima kvalitet za najjači rang - odgovor na to će sami morati da daju", izaziva Perišić reakciju igrača, iako više neće biti na klupi Čarapana.

Direktor kluba, Vladimir Arsić, odgonetnuo je do kada će se čekati na ime novog šefa stručnog štaba pod Bagdalom.

"Uvek su teški trenuci kada se rastajemo sa trenerom, jer želimo da sa nekim strategom napravimo kontinuitet. Veliki broj poraza u ovoj sezoni nametnuo je raskid saradnje sa Perišićem kao iznuđeno rešenje. Posebno jer je klub napravio dobre uslove za bolji rezultat. Utakmicu protiv Javora vodiće sportski direktor, Mladen Dodić, koji ulaže napore i da nađe rešenje za novog šefa struke, što bi trebalo da bude rešeno do srede", rekao je Arsić.

------

Igraj Prognozzer i pojuri 100.000 dinara BEZ ULOGA

------

Napredak u petak u Ivanjici igra premijernu utakmicu 13. kola Mozzart Bet Superlige, dok u sredu gostuje u Užicu u 1/16 finala Kupa Srbije.



tagovi

Napredak KruševacDragan Perišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara