Ronal Uača (©AFP)
Ronal Uača (©AFP)

Peruanci imuni i na političke zavrzlame, Nasional pao u dubokoj nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 03:29

Uankajo golom trijumfovao u prvoj utakmici prve kvalifikacione runde Kopa Libertadoresa – 2:1

Jači je Uankajo i od političkih previranja i od Urugvajaca! Sezona u peruu uveliko traje, a Uankajo nije odigrao nijedan meč. Ipak, to ga nije sprečilo da zakorači ka najvećem uspehu u Kopa Libertadoresu. Na startu kvalifikacija dobio je Nasional, pogodio je Ronal Uača u dubokoj nadoknadu za minimalnu prednost pred odlazak na revanš u Asunsion – 2:1 (0:0).

U Peruu bukti rat između klubova oko TV prava, Uankajo nije imao ni poštenu pripremu za kvalifikacioni meč u Kopa Libertadoresu, a lako bi se moglo dogoditi da i pored svega što ga je snašlo napravi nezapamćen uspeh. Nikada nije prošao prvo kolo kvalifikacija, sada je na dobrom putu. Ponajviše zahvaljujući peruansko-čileanskom tandemu napadača.

Izabrane vesti

Kada je Karlos Eskobar načeo goste, povukao se Uankajo i platio je ceh. Čim je Nasional poravnao preko paragvajskog veziste Felisijana Brizuela, digao je Miflin Bermudez sa klupe Ronala Uaču i na iznenađenje svih navijača domaćeg kluba zamenio strelca prvog gola. Ispostaviće se, napravio je pravi potez.

Razblio je čileanski napad, stvorio je nešto drukčiju kombinaciju. I to mu se isplatilo u šestom minutu nadoknade. Kada su navijači Uankaja počeli da razmišljaju kako izvući pobedu u Asunsionu, Ronal Uača ponudio je više mogućnosti. Probio je po boku Karlos Ros, posalo je čileanski krilni napadač loptu u šesnaesterac, a u njemu je najsnalažljiviji bio iskusni Peruanac.

Uankajo je u poslednjim sekundama stigao do pobede, Uača je bio brži od sudijskog zvužduka. Isplatila se domaćinu inicijativa. Uputio je čak 27 šuteva ka golu rivala, loptu u nogama držao bezmalo 80 odsto vremena i napravio skoro četiri puta više dodavanja. Nasional je bio blizu da se izvuče, ali će krvavo morati da radi kroz nedelju dana kako bi prošao u drugi krug. 

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES – 1. KOLO (PRVI MEČEVI)

Sreda

Sport Uankajo - Nasional Asunsion 2:1 (0:0)

/Eskobar 52, Uača 90+6 - Brizuela 69/

Četvrtak

01.00: (2,45) Nasional Potosi (3,20) El Nasional (2,75)

Petak

01.00: (1,72) Boston River (3,40) Zamora (4,70)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresSport BojsNasional Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara