Gol Rafinje (© Reuters)
Gol Rafinje (© Reuters)

Pet minuta supersoničnog fudbala: Rafinja genijalno, Krul očajno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.10.21. | 16:59

Slavlje Lidsa na Kerou roudu

Pet minuta supersoničnog fudbala na Kerou roudu, prva pobeda Lidsa na gostovanjima ove sezone i zakucavanje Noriča za dno tabele. Uvodna utakmica nedeljnog programa desetog kola Premijer lige ponudila je uzbuđenje početkom drugog dela i skok tima Marsela Bijelse iznad opasne zone iz koje će se teško u skorije vreme izvući Kanarinci.

Sastav iz Jorkšira slavio je 2:1 na krilima dvojice napadača, pošto su u razmaku od četiri i po minuta Rafinja i Rodrigo ponudili dokaze da izrastaju u idarne igle Lidsa. Posle ne baš sadržajnog prvog dela (Danijel Džejms imao šansu za goste, a Matijas Norman za ekipu Danijela Farkea), pravi vatromet usledio je u nastavku.

Izabrane vesti

Iskru je najpre zapalio Rafinja. Kao da je na Kopakabani, prošetao se odbranom Noriča, prosuo malo magije po kaznenom prostoru i efektnom završnicom dokazao da je opravdano izbor selektora Titea za nastavak južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal. Od početka sezone igra na visokom nivo, što je dokazao sa četiri pogotka u ovom takmičarskom ciklusu i niko u Lidsu nije tako efikasan. Ostatak tima do danas je dao pet.

Štaviše, Rafinja je od novembra prošle godine dao deset i namestio devet golova u Premijer ligi, što samo svedoči koliko je fundamentalan za igru i rezultate Lidsa. S tim da ne može sve sam. Mora neko nekad da mu pomogne, pa je danas ruku Brazilcu prižio Rodrigo. Nekadašnji član Valensije odapeo je strelu sa više od 20 metara, za većinu golmana na Ostrvu bio to bio lak posao, ali Tim Krul od početka sezone pravi greške, još jedna je koštala Norič drugog zaostatka i više povratka nije bilo.

Prvi put Norič je nekako našao način da uzvrati, pošto je maltene iz prvog napada posle Rafinjinovg pogotka Endrju Omobamidele glavom, na centaršut Milota Rašice iz kornera vratio nadu domaćinu. Džaba, ako se ima u vidu da je Farkeov tim defanzivno najslabiji u Premijer ligi, primio je 25 golova.

Deluje da je zreo za povratak u Čempionšip.

PREMIJER LIGA – 10. KOLO

Subota

Lester - Arsenal 0:2 (0:2)

/Gabrijel 5, Smit Rou 18/

Barnli - Brentford 3:1 (3:0)

/Vud 4, Louton 32, Kornet 36 - Godos 58/

Liverpul - Brajton 2:2 (2:1)

/Henderson 4, Mane 24 - Mvepu 41, Trosar 65/

Mančester Siti - Kristal Palas 0:2 (0:1)

/Zaha 6, Galager 88/

Njukasl - Čelsi 0:3 (0:0)

/Džejms 65, 77, Žoržinjo 81 pen/

Votford - Sautempton 0:1 (0:1)

/Adams 20/

Totenhem - Mančester Junajted 0:3 (0:1)

/Ronaldo 39, Kavani 64, Rašford 86/

Nedelja

Norič – Lids 1:2 (0:0)

/Omobamidele 58 – Rafinja 56, Rodrigo 61/

17.30: (2,90) Aston Vila (3,35) Vest Hem (2,60)

Ponedeljak

21.00: (2,30) Vulverhempton (3,20) Everton (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

lidsLids JunajtedNoričNorič SitiRafinjaRodrigo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara