PET NA PET - Aleksandar Vukmirović: Uz Gvardioline instrukcije, igra se najlepši fudbal

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 08:53

Srbin na privremenom radu u Kini voleo je majstore poput Ronalda, Del Pjera, Pirla i Totija!

Trenersku karijeru Aleksandar Vukmirović je započeo u fudbalskom klubu “Bubamara” iz Kraljeva kao fudbalski učitelj najmlađih dečaka. Sledeća destinacija za Aleksandra je bila srpska prestonica  i klubovi poput Balkana, Obilića, GSP Poleta… Pre četiri godine naš sagovornik se otisnuo u Mongoliju o čemu je naš portal doneo priču.

Vukmirović je potom dobio poziv za krajnji istok, zemlju izlazećeg sunca – Japan, tačnije Tokio, gde je proveo narednu godinu. Iz WPSC Akademije je prešao u Kinu pa je parafirao dvogodišnji ugovor. Nakon Mongolije i Japana Kina mu je postala treća država u Aziji u kojoj je ostvario angažman. U Akademiju Juventusa došao je početkom marta minule godine. Do sad je promenio tri grada, prvo je radio u Meishan - u Sichuan provinciji , tamo se zadržao nesto manje od mesec dana, pa su marljivog Srbina prebacili u Juventusovu Akademiju Zhuhai koja je u Guangdong provinciji. Tamo je radio kao trener selekcije od šest do osam godina. Posle provedena tri meseca dobio je novo unapredjenje i prebačen je u Juventusovu Akademiju u Shaoguan – u. Glavni je trener u celoj akademiji u ovom gradu. Selekcije su od četiri do četrnaest godina. Shaoguan se isto nalazi u Guangdong provinciji. Ugovor je parafiran na dve godine.

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno pored fudbala imali još nekih sportskih aktivnosti i kojih?
“Ne, fudbalom se bavim još od šeste godine. Dok sam trenirao voleo sam da gledam Brazilca Ronalda i Italijane Del Pjera, Andrea Pirla i Frančeska Totija”.

2.Ko Vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Već sam pobrojao igrače, ali kad su trenereri u pitanju jedan je ser Aleks Ferguson čiju knjigu sam jednostavno ‘upijao’. Takođe, ekipe koje trenira Pep Gvardiola igraju ubedljivo najlepši fudbal”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Vitezove sa Vračara”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Dok sam radio u Japanu imao sam prilku da odem na stadion Kašive i pratio sam utakmicu Kašiva – Tokio. U tom trenutku je za Tokio branio naš golman Vlada Avramov. Njihova omladinska škola ima perfektne uslove za rad i razvoj mladih fudbalera, mnogo terena, rekvizita, svega potrebnog…”.

5.Životni i sportski moto?
“Naporan rad i trud se na kraju uvek isplate”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Bundeslige, HOFENHAJM – BAJERN. Bavarci imaju bolji međusobni skor, 2:5:15 uz najubedljiviji trijumf od 7:1. Gosti imaju i bolji plasman, odmah su uza lidera iz Dortmunda. Hofenhajm je imao niz od četiri meča bez poraza, pa je izgubio od Anderlehta. Borusija je slavila nad Bajernom koji je potom ušao u seriju od deset mečeva bez poraza.

“Pokušajte sa dvojkom”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:30 3007 NEM 1 Hoffenheim - Bayern ki 2 1,60
Ukupna kvota1,60

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petAleksandar Vukmirović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara