©MN Press
©MN Press

PET NA PET – Milan Bojović: Počeo sam sa tenisom, želeo da postanem golman, ali evo me u navalnom redu

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.06.21. | 12:06

Trenutno najbolji strelac Superlige svih vremena, brat teniserke Ivane Jorović, u srcu nosi Partizan!

Dao je 80 golova za nekoliko sezona u Superligi Srbije. To znači da je Milan Bojović trenutno prvi golgeter domaćeg takmičenja od kada se ono igra. Sa osamdeset datih golova, treći je među najboljim strelcima Superlige Srbije u sezoni 2020/21. Prvi je Makarić sa 25, dok Milan Bojović i drugoplasirani Asano imaju po 18.

Kaže da neće stati na trenutnoj koti! Inače, karijeru je počeo u lučanskoj Mladosti, za koju planira i dalje da igra mada ne isključuje ni novi odlazak u inostranstvo. Podvlači da je spreman za obe opcije. Svojevremeno je u Srbiji igrao još u Sremu, Čukaričkom, Jagodini, Vojvodini, Radničkom iz Niša…Prošao je omladinsku školu Partizana. Posle dve sezone u grčkom Panetolikosu otišao je u Izrael, a odatle se opet vratio u Grčku gde je nastupao za Larisu.Tokom 2017. i 2018. godine Milan Bojović igra u Kazahstanu za Kaisar i Žetisu, da bi se u decembru 2018. godine vratio u Mladost. Uzora je imao u Argentincu Dijegu Militu, naročito kada je osvojio Ligu šampiona sa Interom. Kao dečak voleo je i Brazilca Ronalda.

Izabrane vesti

Uskoro u Mozzartovom “Humanitarnom tiketu u podne”, a danas u našoj rubrici „Pet na pet“.

1.Da li ste se svojevremeno bavili još nekim sportskim aktivnostima osim košarkaškim?

„Kao dečaka tata me je odveo na veliki tenis. Inače, moja sestra, od ujaka Ilije, je poznata teniserka Ivana Jorović. Nisam ostao na tenisu mada sam mnogo voleo da igram. I danas sa drugarima odigram neku partiju i mogu da priznam da nisam loš. Možda nam je tenis u genima, aha, ha, ha... Potom sam poželeo da postanem golman, ali me je trener prekomandovao u napad. Očigledno imao je dobar osećaj“.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

„Uzora sam imao u Argentincu Dijegu Militu, naročito kada je osvojio Ligu šampiona sa Interom. Kao dečak voleo sam i Brazilca Ronalda, poznatog kao Zubu“.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

Moja cela porodica je crno – bela‚ a ja sam prošao celu omladinsku školu Partizana, dete sam jednog od večitih. U duši nosim Partizan“.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Pa takvih događaja, tokom karijere, bilo je puno. Ukoliko moram da se opredelim za jedan meč neka bude pobeda Panatelikosa nad PAOK – om od 2:0. Postigao sam gol, izabran za igrača meča i celog kola grčkog šamionata. Iz Srbije izdvajam jedan duel Mladosti i Vojvodine”.

5. Da li imate životni moto?

“Nisam na ovaj svet stigao da bih bio porazen niti neuspeh struji mojim venama. Ja nisam ovca koja čeka da je njen pastir podstakne. Ja sam lav koji odbija da hodi, zbori i spava sa ovcama. Kasapnica neuspeha nije moja sudbina.Istrajaću sve dok ne uspem”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu koja startuje u 21.00 sat, a na teren izlaze ENGLESKA i AUSTRIJA. Englezi imaju četiri pobede uz jedan primljen gol, 13:1. Nakon osam utakmica bez poraza Austrija je izgubila od Danske sa 4:0. Do sada ove reprezentacije su igrale četiri puta, u dva navrata Gordi Albion je slavio minimalcem, a dve utakmice su okončane sa 2:2.     

 “Pokušajte sa igrom gol, gol, uz tri plus”

 PIŠE: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Milan BojovićMladost Lučanipet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara