PET NA PET – Željko Šašić: Bavio sam se vaterpolom, fudbalom i veslanjem

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 09:26

Poznati pevač ističe da je osnovno u sportu naučiti kako se dostojanstveno gubi, ali i pobeđuje

Ukoliko pomenemo pesme našeg današnjeg plemenitog kladioca, poput, “Gori more”, “Crna ženo”, “Ko na grani jabuka” … poznavaoci pop – folk muzičkog pravca znaće da je u današnjem Humanitarnom tiketu u podne gost Željko Šašić. Međutim, većina naših čitalaca ne zna da je Željko i sportski tip. Da je trenirao vaterpolo, da je odrastao uz rukometaše i košarkaše, a da mu je Novak Đoković omiljeni sportista. Čovek zbog koga je upadao u faze depresije, kada Noletu nije išlo kao obično.

 Ali pogledajmo Željkove odgovore u rubrici “5 na 5”, a kasnije i dobrotvorni tiket kompanije Mozzart.

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno, kao dečak, trenirali neki sport i koji?

“Jesam, bavio sam se raznim aktivnostima od fudbala preko vaterpola do veslanja. Evo, ovih dana odlaze nam mnogi dragi ljudi pa i nekadašnji golman Dragan Pantelić. Mnogo mi je žao što više nije sa nama. Svi ga se sećamo po golu koji je dao Enveru Mariću, ali ne samo po tome, već po ljudskim i sportskim vrednostima”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Zlatna generacija Metaloplasike sa Vujovićem, Vukovićem, Isakovićem i ostalim igračima koji su igrali svemirski rukomet. Trčao sam da ih gledam kao i Kiću, Praju, Todorića, Arsenija Pešića, Bobana Petrovića…to su bili junaci našeg odrastanja”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Navijam za našu reprezentaciju, ali i Novaka Đokovića. Veliki sam Noletov fan, osećao sam da će postati najveći i kada mu nije išlo upadao sam u depresivna stanja, verovali ili ne. Kad meni ne ide u životu, a Novak pobeđuje, super se osećam”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju?

“Realno, mnogo ih je da bih pobrojao”.

5. Neki životni, sportski moto?

“U sportu je osnovno naučiti kako se dostojanstveno gubi, ali i pobeđuje. Pravi primer takvog sportiste je Novak Đoković”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu koja dolazi iz Španije HETAFE – SELTA. Hetafe je bez pobede sa dva boda na kontu. Gosti imaju pet bodova više i dva poslednja poraza sa minimalnih 1:0. U maju je Selta dobila Hetafe minimalcem. Međusobni skor glasi 7:7:6.

“Pokušajte sa KMB I1 - 3&II1 - 3”,  

Piše: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara