https://www.afcb.co.uk
https://www.afcb.co.uk

Peta zemlja za pet godina: Klajvert na "rehabilitaciji" u Bornmutu

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 22:23

Holandsko krilo će u najjačoj ligi na svetu pokušati da pokaže da ima kvalitet za veliku scenu

Malo je igrača što mogu da se pohvale da su igrali u svih pet najjačih evropskih liga. Uskoro će to u radnoj knjižici moći da napiše Džastin Klajvert. Holandski fudbaler od večeras je zvanično novi član Bornmuta.  

Sin proslavljenog holandskog fudbalera Patrika Klajverta među Trešnjice je stigao iz Rome koja će od transfera inkasirati 11.000.000 evra fiksno, 1.000.000 kroz bonuse i pet odsto od naredne prodaje. Džastin je sa engleskim klubom potpisao ugovor na pet sezona tokom kojih će pokušati da rehabilituje karijeru koja je u padu već neko vreme.

Izabrane vesti

Praktično otkako je pre pet godina u transferu vrednom 17.250.000 evra pojačao Romu, Klajvert junior se bezuspešno bori sa epitetom Patrikovog dostojnog naslednika koji su mu nadenuli tokom početaka u Ajaksu.

Na Olimpiku se nije snašao, pa ga je rimski klub slao na pozajmice. Prvo u Lajcpig oktobra 2020, potom u Nicu, pa prošle sezone i u Valensiju. Za nepunih pet godina Klajvert se oprobao u četiri najjače evropske lige i nigde nije ostavio značajniji trag. Ostaje mu da se oproba u najjačoj od svih i pokuša da dokaže da ima kvalitet za veliku scenu.

Roma je na kraju solidno prošla, s obzirom na to da je uspela da vrati dve trećine uloženog novca. Klajvert je za rimski klub odigrao 66 mečeva uz učinak od devet golova i deset asistencija. Za Lajpcig je na 27 utakmica tresao mreže četiri puta, u Nici na 31 meču u strelce se upisao još šest puta, a sezona u Valensiji najefikasnija mu je još otkako je napustio Ajaks. Za Slepe miševe je u prvenstvu postigao šest golova, a u Kupu dodao još dva.



tagovi

BornmutDžastin KlajvertTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara