Simone Inzagi i Đan Pjero Gasperini (©Reuters)
Simone Inzagi i Đan Pjero Gasperini (©Reuters)

Petak u Seriji A: Atalanta i Lacio u najjačim sastavima

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.03.21. | 13:13

Bergamaski i Rimljani veliki favoriti na otvaranju 27. runde prvenstva Italije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Đan Pjero Gasperini i Simone Inzagi neće praviti rotacije u svojim timovima imajući u vidu mečeve protiv Real Madrida i Bajerna iz Minhena. Međutim, motivi nisu isti: Atalanta ima dan više odmora i velike ambicije da i u sledećoj sezoni zaigra u najprestižnijem takmičenju, dok Lacio, realno, u Minhen ide da obavi formalnost tako da će Inzagi protiv Bavaraca, a ne ovog popodneva, odmoriti par svojih najboljiih igrača. Specija dolazi u Bergamo bez prvog golmana Provedela, a Serse Kozmi, čije je srce đaloroso, želi da napravi lep poklon sebi, Krotoneu, ali i Romi.

Izabrane vesti

ATALANTA – SPECIJA

Atalanta nema nameru da odmara igrače ili da kalkuliše pred meč sa Real Madridom u Ligi šampiona. Trener Đan Pjero Gasperini ne krije da on i njegovi momci misle na revanš utakmicu sa Blankosima, ali da su svesni da je utakmica sa Specijom od izuzetne važnosti da bi igrali i u sledećoj sezoni u Ligi šampiona. Drugim rečima, večeras Atalanta igra za budućnost, a u sredu za sadašnjost.

U tom kontekstu je Gasperini stavio do znanja da neće praviti rotacije u timu: “Zapata, ako bude bio u stanju, igraće utakmicu od prvog minuta”. U ekipi neće biti samo Hatebora i Šutala, svi ostali su na raspolaganju i to je dobra vest pred presudni deo sezone. Na golu će biti potvrđen Sportijelo umesto Golinija, dok će Iličić, po svoj prilici, početi meč na klupi.

20.45: (1,30) Atalanta (5,50) Specija (10,0)

Atalanta je izgubila više bodova na svom terenu u prvenstvu i Ligi šampiona nego na gostovanjima i to je već samo po sebi upozorenje za tim iz Bergama pred meč sa Specijom. Uz to, svaki poraz Atalante, posle dva vezana na startu sezone od Napolija i Sampdorije je bio praćen remijem. Budući da su u ponedeljek izgubili od Intera, Gasperinijevi igrači imaju obavezu da prekinu taj trend ako žele da ostanu zakačeni za voz Lige šampiona u Seriji A.

Specija je posle iznenađujuće pobede protiv Milana i najbolje pružene partije u ovoj sezoni nanizala četiri utakmice bez pobede i ponovo se našla u blizini zone ispadanja.

U Bergamu, trener Italijano neće moći da računa na svog prvog golmana Provedela, kao ni na Saponaru i Matijela.

ATALANTA 3-4-1-2: Sportijelo – Toloi, Romero, Đimsiti – Mehle, De Ron, Frojler, Gosens – Pesina – Zapata, Murijel

SPECIJA 4-3-3: Zoet – Vinjali, Erlić. Ismajili, Bastoni – Mađore, Riči, Pobega – Verde, Agudelo, Đazi

LACIO – KROTONE

Lacio igra utakmicu danas u 15 časova jer se na Olimpiku sutra održava ragbi meč turnira “Šest nacija”. Trener Nebeskoplavih će izvesti najjači mogući sastav jer je svima jasno da će revanš meč protiv Bajerna biti samo nužna formalnost posle poraza od 4-1 u prvoj utakmici osmine finala LŠ u Rimu.

Na golu će biti Rejna uprkos najavama da bi Strakoša mogao da se vrati između stativa. To je još jedna potvrda da je kormilar Lacija napravio definitivan izbor i da je Španac prvi čuvar mreže. Veoma pozitivna vest za rimski klub je povratak Radua u defanzivni trio što omogućava i Ačerbiju da se vrati u svoju prirodnu ulogu dominantnog odbrambenog igrača.

Budući da je Lacari i dalje povređen i da Lulić još uvek nije u adekvatnoj formi, priliku će dobiti Fares na levom boku vezne linije, dok se Marušić privremeno, vraća na desno krilo. Ništa od odmora Čira Imobilea. Napadaču je pre dva dana i zvanično uručena “Zlatna kopačka” i Čiro je obećao svojim navijačima da će prekinuti golgeterski post koji traje mesec dana.

15.00: (1,30) Lacio (5,70) Krotone (9,00)

Pored Imobilea namerenog da prekine seriju utakmica bez gola i trener Simone Inzagi želi da stavi tačku na niz od tri poraza u Seriji A i Ligi šampiona. U prethodnih pet godina Inzagiju se nikada nije desilo da izgubi tri vezana meča na klupi Lacija.

Krotone je, kad već pričamo o negativnim serijama, prošlog vikenda prekinuo svoju od sedam poraza. Nije tajna da je novi trener Krotonea Serse Kozmi kao klinac bio najvijač Rome i da dan danas gaji simpatije prema Đalorosima, što će reći da je današnji okršaj, za njega, neka vrsta derbija.

Tim iz Kalabrije dolazi u gotovo najjačem sastavu u Večni grad, nedostaju samo Čigarini i Marone. Vladimir Golemić se nametnuo i novom šefu stručnog štaba kao stub odbrane Krotonea, dok će Miloš Vulić čekati svoju šansu na klupi.

LACIO 3-5-2: Rejna – Patrik. Ačerbi, Radu – Marušić. Milinković, Lejva, Luis Alberto, Fares – Korea, Imobile

KROTONE 3-5-2: Kordaz – Magaljan, Golemić, Luperto – Pereira, Mesijas, Petričone, Molina, Reca – Unas, Simi. 

SERIJA A - 27. KOLO

Petak

15.00: (1,30) Lacio (5,70) Krotone (9,00)

20.45: (1,30) Atalanta (5,50) Specija (10,0)

Subota

15.00: (2,50) Sasuolo (3,30) Verona (2,85)

18.00: (3,15) Benevento (3,20) Fjorentina (2,35)

20.45: (2,95) Đenova (3,00) Udineze (2,60)

Nedelja

12.30: (2,30) Bolonja (3,30) Sampdorija (3,15)

15.00: (5,30) Parma (3,80) Roma (1,67)

15.00: (7,50) Torino (4,50) Inter (1,43)

18.00: (6,00) Kaljari (4,10) Juventus (1,55)

20.45: (2,75) Milan (3,05) Napoli (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ALacioKrotoneAtalantaSpecija

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara