Rafael Leao (©Reuters)
Rafael Leao (©Reuters)

Petak u Seriji A: Kardinalov zemljotres pred okršaj sa Laciom

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.03.24. | 13:35

Milan gostuje na Olimpiku večeras (20.45) u prvom meču 27. kola šampionata Italije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Vlasnik Milana Džeri Kardinale je javno rekao ono o čemu se već nedeljema priča u Milanu i okolini: Amerikanac je nezadovoljan rezultatima, posebno ispadanjem iz Lige šampiona i želi da napravi radikalne promene, mada ih on ne definiše kao revolucija nego kao evolucija.

Izabrane vesti

Kardinale je takođe potvrdio da je Zlatan Ibrahimović njegov glas u Milanelu, odnosno da je Ibra postao najvažnija figura u klubu i da će on voditi (r)evoluciju sledećeg leta. Indikativna je izjava Kardinalea:”Ja i Zlatan smo razočarani, biće promena. Preuredićemo Milan, a onda će doći i pobede”.

Stefano Pioli može da spasi svoju klupu samo ako osvoji Ligu Evrope, dok će dobar deo stručnog osoblja, pogotovo medicinski, biti promenjen. Veliki broj povreda se pripisuje stručnom štabu Milana, posebno kondicionim trenerima i lekarima.

20.45: (3,05) Lacio (3,25) Milan (2,40)

U sledeća tri meseca će svi biti na ispitu, uključujući i top igrače od golmana Menjana, preko Tea Ernandeza do Rafe Leaa. Neće biti pošteđena ni nova pojačanja, štaviše, Čukvueze, Okafor i Musa će biti prodati bez pardona ako se ukaže prilika, tojest ako se pojave na horizontu zainteresovani klubovi.

U ništa boljoj poziciji nije ni Mauricio Sari. Predsednik Klaudio Lotito mu je oštro odgovorio na žalopojke i opravdanja za poraz od Fjorentine u ponedeljak, najavivši da će se računi svoditi na kraju sezone.

Sari je organizovao pre dva dana večeru za sve igrače i članove stručnog štaba kako bi zbio redove i dodatno motivisao ambijent pred dva odlučujuća meča za tok sezone: Milana u Seriji A i Bajerna u Ligi šampiona.

Večerašnji duel je neka vrsta prekretnice za Sarija i Piolija. Nebeskoplavi su u poslednja tri kola osvojili samo tri boda dok je Milanu poslednja dva uknjižio samo jedan. Za Lacio je meč sa Rosonerima presudan za njihove ambicije da stignu do četvrtog ili eventualno petog mesta (Italija ima ozbiljne šanse da pošalje pet timova u sledeću Ligu šampiona na osnovu koeficijenta uspešnosti UEFA). Za Milan je bitno da blindira treće mesto i da drži korak sa Juventusom u borbi za drugo mesto.

Lacio ne može da računa na Patrika i Rovelu. Posle mesec i po dana bi trebalo da vidimo od prvog minuta na terenu Zakanjija, dok bi Imobile mogao da bude sačuvan za meč sa Bajernom u Ligi šampiona tako da su Kastežanos i nezamenljivi Felipe Anderson viđeni za kompletiranje napadačkog trilinga. U prvu postavu Nebeskoplavih se vraća i Hila posle izdržane suspenzije zbog kartona. Nije isključeno i da vidimo Vesina od prvog minuta u ulozi režisera, odnosno da podeli minutažu sa Kataldijem.

Milan posle dužeg vremena ima gotovo sve igrače na rasolaganju. Među igračima koji su doputovali u Rim je i Tomori. Povratak defanzivaca Kalulua, pomenuntog Tomorija, Tčau i Kjera, daje šansu Pioliju da bolje organizuje defanzivnu liniju koje je primila previše golova u poslednje vreme. U Milanu su ostali samo naš Luka Jović (crveni karton protiv Monce) i Pobega koji će se vratiti u pogon tek u aprilu.

Lacio i Milan su u poslednjih pet godina priređivali fajterske mečeve o čemu govori i činjenica da nisu nijednom remizirali na prethodnih deset susreta. U tom periodu Lacio je pobedio tri a Milan sedam puta.

Kuriozitet je da je Sari nadmudrio Piolija na poslednjem okršaju na Olimpiku (4:0 za Lacio). Poslednji trener Nebeskoplavih koji je dva puta uzastopno pobedio Milan na Olimpiku bio je Tomazo Maestreli sredinom sedemadesetih godina prošlog veka.

Pažnja na Rafu Leaa. Portugalac je prekinuo petomesečni post u Seriji A protiv Atalante, a na poslednja četiri meča igrajući protiv Lacija i Rome, na stadionu pored Tibra, potpisao je tri gola (jedan pogodak i dve asistencije).

Čiro Imobile bi mogao da bude sačuvan za meč sa Bajernom, odnosno mogao bi da uđe u igru u drugom poluvremenu. Kapiten Lacija bio je posebno efikasan protiv Milana na Olimpiku u poslednja četiri okršaja stavljajući pečat na čak sedam golova (pet pogodaka i dve asistencije).

LACIO 4-3-3: Provedele - Marušić, Hila, Romanjoli, Hisaj - Guendouzi, Kataldi, Luis Alberto - F. Anderson, Kastežanos, Zakanji

MILAN 4-2-3-1: Menjan - Florenci, Tčau, Gabija, Ernandez - Adli, Benaser - Pulišić, Loftus-Čik, Leao - Žiru

SERIJA A – 27. KOLO

Petak

20.45: (3,05) Lacio (3,25) Milan (2,40)

Subota

15.00: (1,70) Udineze (3,60) Salernitana (5,30)

18.00: (3,80) Monca (3,50) Roma (2,10)

20.45: (2,65) Torino (3,05) Fjorentina (2,90)

Nedelja

12.30: (2,30) Verona (3,45) Sasuolo (3,30)

15.00: (2,15) Empoli (3,30) Kaljari (3,50)

15.00: (2,35) Frozinone (3,50) Leče (3,20)

18.00: (2,05) Atalanta (3,50) Bolonja (4,00)

20.45: (2,45) Napoli (3,10) Juventus (3,15)

Ponedeljak

20.45: (1,25) Inter (5,70) Đenova (13,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MilanLacioSerija AItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara