Petar Ratkov: Samo me Srbija interesovala, nisam imao dilemu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 13:51

“Pavlović i Terzić su mi rekli da mi je ovo životna šansa”, poručio napadač repezentacije

Srpski napadač Petar Ratkov, našao se na spisku reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija, čime je stavio i tačku na spekulacije o potencijalnom igranju za neku drugu selekciju. Ukoliko upiše makar i minut na jednoj od utakmica protiv Mađarske ili Crne Gore, zvanično će i staviti tačku na sve spekulacije.

Ratkov je prvi put govorio za FSS, gde je rekao da nikada nije ni imao dilemu oko odabira reprezentacije.

Izabrane vesti

”Kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme, želeo sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila. Imao sam veliku podršku porodice, čekao bih i duže da je trebalo. Sada sam tu i daću sve od sebe da doprinesem dobrim igrama i pobedama svoje reprezentacije”, rekao je Ratkov.

On je potom otkrio i zbog čega nije nastupio na mečevima protiv Mađarske i Litvanije.

”Nažalost, povredio sam se na prvenstvenoj utakmici i nisam mogao da se stavim na raspolaganje za duele protiv Mađarske i Litvanije. Sada sam obavio razgovor sa selektorom Stojkovićem, rekao mi je da sam doneo pravu odluku i da je srećan zbog toga. Ispratio sam obe utakmice u septembru, Mađari su nam u Beogradu naneli poraz i dali nam dodatni motiv da im se revanširamo u Budimpešti. Raduje me najava da će tribine stadiona u Budimpešti biti ispunjene do poslednjeg mesta”.

Pored sebe, Ratkov ima i dosta dobru konkurenciju.

”Mitrović, Vlahović, Jović, Joveljić… sve su to sjajni napadači od kojih može dosta da se nauči. Mitru sam se divio kao klinac, smatram ga za svog fudbalskog idola, a sada sam doživeo da delimo svlačionicu i da budemo u istom timu. Upijam svaki njegov potez i trudiću se da svaku šansu koju dobijem iskoristim na pravi način”.

 Na kraju, Ratkov je pričao i o tome što ima priliku da igra u reprezentaciji sa svojim saigračem i iz kluba.

”Sve je lakše uz Strahinju Pavlovića koji je starosedelac u klubu i mnogo mi je pomogao na planu adaptacije na novu sredinu. Živimo stan do stana, skoro da delimo istu terasu i ne razdvajamo se po ceo dan. Reč je o sjajnom momku koji na terenu pleni karakterom i temperamentom. U svakom trenutku zna šta hoće, gine za ekipu i daje poslednje atome snage. Teško mu je pao crveni karton na poslednjoj utakmici protiv Klagenfurta, ali ne sumnjam da će se brzo podići i ponovo biti stub odbrane Salcburga. Bilo je zanimljivo kada sam dobio prvi poziv od Dragana Stojkovića, Strahinja i Aleksa su mi rekli ‘ovo ti je životna šansa, daj sve od sebe da je iskoristiš’. Na meni je da ih poslušam i da opravdam očekivanja”.


tagovi

Petar Ratkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara